Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pogoršano stanje dječaka koji se spalio u školi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom noći s petka na subotu pogoršalo se stanje četrnaestogodišnjeg M. H., koji se prošlog ponedjeljka zapalio u predvorju osnovne škole u Varaždinu, objavio je jedan dnevni list.

Dječakovo se stanje dodatno zakompliciralo zbog sepse koja je upalni odgovor organizma na prisutnost bakterija ili njihovih otrova u cirkulaciji. Sepsa nije rijetkost u slučajevima kada je opečen veliki postotak kože koja je prirodna barijera mikroorganizmima. 

Pročitajte i ovo Kneginec prometna 8 Kneginec FOTO Teška prometna nesreća kod Varaždina: Uletio u dvorište kuće pa završio na krovu, ima ozlijeđenih Ilustracija Bizaran popis Liječnici se šale asortimanom usluga koji nude: "Potvrda za oslobođenje od TV pretplate, potvrda o nevezanju pojasa u automobilu..."

>> Varaždinski učenik se zapalio pred djevojčicom zbog koje je patio! 

Doc. dr. Ljiljana Popović, pročelnica Zavoda za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje djece u Klinici za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj ulici, tvrdi kako se liječnici zbog sepse boje višestrukog zatajenja organa.

U liječenje je uvedena antibiotička terapija prilagođena smanjenoj funkciji dječakovih bubrega. Dječak je i dalje na mehaničkoj potpori disanja, prima sredstva protiv bolova te je u medicinski izazvanom snu kako bi se lakše nosio sa svojim stanjem.

"Svakog dana dječaku se uklanja nekrotično tkivo kako bi se pospješilo što brže stvaranje zaštitne barijere tkiva, a rade se testovi na bol te, po potrebi, i bronhoskopsko čišćenje nakupljene sluzi iz dišnog sustava", pojasnila je doc. dr. Popović. 

Četrnaestogodišnji M. H. pod stalnim je liječničkim nadzorom te mu se po potrebi svi nalazi rade i nekoliko puta na dan. Liječnici ne mogu davati nikakve prognoze jer mu se stanje mijenja iz sata u sat. Potrebno je pričekati odgovor organizma na antibiotičku terapiju. Operacijski zahvati ne dolaze u obzir dok je dječak životno ugrožen.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene