Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U nadležnosti USKOK-a

Poduzetnik Vladimir Šelebaj uhićen na granici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački poduzetnik Vladimir Šelebaj uhićen je na graničnom prijelazu prilikom ulaska u Hrvatsku, javlja Jutarnji list. Još se ne zna za što ga sumnjiče.

'Možemo samo potvrditi uhićenje, a o kvalifikaciji kaznenog djela koje se osumnjičenom 45-godišnjaku stavlja na teret ne možemo govoriti', kazala je glasnogovornica i zamjenica županijske državne odvjetnice Dunja Pavliček. Dodala je da nije riječ o Uskokovu predmetu te da će državno odvjetništvo više podataka moći objaviti tek nakon mogućeg pokretanja istrage.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jamčevina 100.000 eura i kuća na Hvaru Vladimir Šelebaj izašao iz Remetinca

Neki mediji objavili su nepotvrđene informacije da je Šelebaj uhićen na Bregani zbog pranja novca koje je, navodno, išlo preko produkcijske tvrtke koju je imao sa bivšom suprugom.

Kako su ranije pisali mediji, osnovnu školu je pohađao u Švicarskoj i Njemačkoj, srednju je završio u Francuskoj, gdje je i diplomirao pravo. Sredinom devedesetih vratio se u Hrvatsku. Radio je u nekim bankama, Elanu i petrokemijskoj tvrtki Dioki, gdje je bio predsjednik uprave, a potom se upustio u medijski biznis, osnovavši produkcijsku tvrtku Core Media.

Podsjetimo, Ministarstvo unutarnjih poslova je 7. rujna 2011. zaprimilo pismo upućeno od strane Vladimira Šelebaja Selliera, koje je istovremeno i javno objavljeno u medijima, a u kojem se ukazuje na navodnu zlouporabu položaja glavnog ravnatelja policije Olivera Grbića.

Unutarnji nadzor provodili su djelatnici Odjela za unutarnju kontrolu, Ministarstva unutarnjih poslova, tijekom kojeg je izvršen uvid u svu relevantnu dokumentaciju sačinjenu povodom slučajeva koji se spominju u pismu te su obavljeni razgovori s nadležnim policijskim službenicima u pojedinim slučajevima.

Podsjetimo, Šelebaj je tvrdio u pismu da je Grbić iskoristio svoje podređene kako bi mu onemogućio da tijekom brakorazvodne parnice dođe do novca od prodanog zajedničkog stana. Naveo je i kako je bez osnove i mimo uobičajene procedure pozivan na razgovore u policiju te da su policijski službenici, među ostalim, bez potrebe pretraživali njegove nekretnine u Zadru.

Ostojić: Nismo ga prisluškivali

Također, predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić izjavio je da je taj odbor utvrdio kako glavni ravnatelj policije Olive Grbić nije naložio prisluškivanje SDP-ovog zastupnika Slavka Linića, niti praćenje i prisluškivanje poduzetnika Slavka Šelebaja.

Poduzetnik Vladimir Šelebaj je u pismu ministru Karamarku naveo kako ga prisluškuju Grbić i njegova (Šelebajova) bivša supruga Dijana Čuljak jer ga žele opljačkati. (J.G./Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene