Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Propust kod zaštite na radu

Podnesen istražni zahtjev zbog eksplozije u osječkoj 'šibicari'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječko Općinsko državno odvjetništvo podnijelo je istražnome sucu osječkoga Županijskog suda istražni zahtjev protiv 53-godišnjega hrvatskog državljanina te trgovačkog društva iz Osijeka.

Istražni zahtjev je podnijet zbog osnovane sumnje na teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, izvijestilo je to odvjetništvo na internetskim stranicama.

Neslužbeno se doznaje da se istražni zahtjev odnosi na eksploziju u napuštenom pogonu bivše osječke Tvornice žigica u kojoj je krajem svibnja ranjeno pet osoba, od kojih je jedna radnica poslije umrla u osječkome Kliničkom bolničkom centru.

U priopćenju za javnost navodi se kako je osumnjičeni 53-godišnjak kao zaposlenik osumnjičenoga trgovačkog društva bio zadužen za provođenje mjera zaštite na radu u skladu s propisima.

Osnovano se sumnja da je 53-godišnjak 28. svibnja 2011. pri čišćenju prostorija koje su bile u zakupu toga trgovačkog društva, iako svjestan da su u njima odbačene organske kemikalije, propustio organizirati posao tako da život i zdravlje radnika ne budu ugroženi olako držeći da njihova sigurnost ničim neće biti ugrožena.

Kad je 34-godišnja radnica ubacila komad metala u limenu kantu u kojoj je bio kalijev klorat, došlo je do eksplozije u kojoj je ona poginula, 50-godišnja radnica R.K. teško je ranjena, a tri su radnice - 44-godišnja B.B., 33-godišnja R.K. i 37-godišnja K.D. lakše ranjene. (Hina)

Pročitajte i ovo Uhićen ubojica - 1 Prijeti mu visoka kazna DORH podigao optužnicu protiv policajca koji je ubio studenticu u Osijeku Veliki brat u Osijeku - 2 Sve mogu zabilježiti Veliki brat stigao u grad na istoku Hrvatske: "Kamere imamo na pet kritičnih mjesta, a cilj je sve premrežiti"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene