Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Može dobiti do 15 godina zatvora

Počinje suđenje splitskoj novinarki optuženoj za ubojstvo dečka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitskoj novinarki Vesni Božanić-Serdar (46), optuženoj za ubojstvo dečka 4. listopada počinje suđenje na Županijskome sudu.

Vesna Božanić-Serdar optužena je da je u siječnju u svom stanu na Firulama ubila svog dečka  Antu Čikeša.

Pročitajte i ovo Sanja Sarnavka, osnivačica Zaklade Solidarna Za Dnevnik Nove TV Sanja Sarnavka: "Hrvatska je treća zemlja u Europi po broju femicida, a patrijarhat se vraća na velika vrata" Očevid u Zagrebu gdje je sin ubio majku Užas u Zagrebu FOTO Ovo je kuća u kojoj je ubijena žena: Uhićen njezin sin

Danas je na Županijskom sudu održano istražno ročište na kojem je Vesna Božanić-Serdar rekla kako se ne osjeća krivom za kazneno djelo koje joj se stavlja na teret, nakon čega je sutkinja Katija Blaće glavnu raspravu najavila za početak listopada.

>> Split: Novinarka optužena za ubojstvo

Novinarka se optužnicom Županijskoga državnog odvjetništva tereti da je 13. siječnja navečer, nakon svađe, iz nepoznatih razloga nožem u prsa ubola deset godina mlađeg dečka koji je od ozljeda ubrzo umro. Tom joj je prilikom izmjereno 2,35 promila alkohola u krvi. Optužnica joj je potvrđena u srpnju ove godine, a u pritvoru je od 13. siječnja zbog opasnosti od ponavljanja kaznenoga djela pa joj je pritvor produljivan.

Ni danas, sedam mjeseci nakon ubojstva, okolnosti tog ubojstva nisu poznate jer nije bilo svjedoka u stanu u kojem je ubijen Ante Čikeš, a optužena se o tome još nije očitovala. Po Kaznenom zakonu, za to joj se djelo može izreći 15-godišnja zatvorska kazna.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene