Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Počelo suđenje za zlouporabu kokaina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zlatarskom Županijskom sudu počelo je suđenje Zoranu Čeki (46) iz Travnika za zloporabu nešto manje od 6,5 kilograma kokaina.

Umirovljeni i odlikovani pripadnik HVO-a s dvostrukim državljanstvom (Hrvatske i BiH) tereti se za prijevoz i posjedovanje kokaina radi daljnje prodaje, koji je u njegovu BMW-u spiltske registracije 22. rujna oko 2,15 sati pronašla policija na graničnom prijelazu Macelju.

Pročitajte i ovo Snimke Dragane Miletić koje je objavio Nacionale Afera kokain trese Kosovo VIDEO Skandal u susjedstvu! Potpredsjednica općine snimljena kako se drogira: "Tjerali su me i prijetili mi" Policija je zaplijenila kokain, marihuanu i digitalnu vagu Slijedi mu prijava Policija mu po nalogu suda upala u stan, dobrovoljno im predao kokain i marihuanu

Kokain je bio sakriven ispod tapeciranog poda prtljažnika, uz naslon stražnjeg sjedala. Čeko je drogu, navodi se u optužnici, prevozio iz Njemačke, a oko 3 milijuna kuna vrijedan kokain bio je namijenjen splitskom narkotržištu.

Odmah nakon što se Čeko očitovao o krivnji, navodeći da nije počinio ono za što ga se optužuje, njegov branitelj Milenko Umičević predložio je da se prvo pregleda zapisnik o pretrazi Čekova vozila.

Naime, Umičević je iskazao sumnju da je pretraga izvršena zakonito, napomenuvši da je pretraga izvršena u 14,45 sati, a Čeko je uhićen 10 sati ranije.

Zato je sudsko vijeće, kojim predsjeda Tomsilav Juriša, odlučio da se do sljedeće rasprave 31. siječnja sa Županijskog suda u Zagrebu pribaviti spis, koji za sada iz nepoznatog razloga nije dostavljen u Zlatar, da bi se utvrdile moguće policijske nepravilnosti prilikom pretrage.

Inače, ovo je sudski epilog jedne od rekordnih zapljena droge na krapinsko-zagorskom području. Lani u lipnju s nešto manjom količinom droge na Macelju uhvaćen je i Tomislav Kalčić (34) iz Zagreba, koji je prevozio 2 i pol kilograma kokaina, a koji je u rujnu prošle godine u Zlataru nepravomoćno osuđen na 6 godina zatvora i nalazi se u pritvoru do pravomoćnosti presude. U četveromjesečnom pritvoru je i Zoran Čeko.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene