Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na zlatarskom Županijskom sudu počelo je suđenje Zoranu Čeki (46) iz Travnika za zloporabu nešto manje od 6,5 kilograma kokaina.


Umirovljeni i odlikovani pripadnik HVO-a s dvostrukim državljanstvom (Hrvatske i BiH) tereti se za prijevoz i posjedovanje kokaina radi daljnje prodaje, koji je u njegovu BMW-u spiltske registracije 22. rujna oko 2,15 sati pronašla policija na graničnom prijelazu Macelju.

Vezani članci Droga zaplijenjena u luci Ploče Policija objavila snimku akcije u Pločama: Među voćem našli 575 kilograma kokaina, bio je namijenjen stranom tržištu Policija zaplijenila kokain, ilustracija Ogroman ulov dubrovačke policije: Zaplijenili rekordnu količinu kokaina, bio je skriven u bananama

Kokain je bio sakriven ispod tapeciranog poda prtljažnika, uz naslon stražnjeg sjedala. Čeko je drogu, navodi se u optužnici, prevozio iz Njemačke, a oko 3 milijuna kuna vrijedan kokain bio je namijenjen splitskom narkotržištu.

Odmah nakon što se Čeko očitovao o krivnji, navodeći da nije počinio ono za što ga se optužuje, njegov branitelj Milenko Umičević predložio je da se prvo pregleda zapisnik o pretrazi Čekova vozila.

Naime, Umičević je iskazao sumnju da je pretraga izvršena zakonito, napomenuvši da je pretraga izvršena u 14,45 sati, a Čeko je uhićen 10 sati ranije.

Zato je sudsko vijeće, kojim predsjeda Tomsilav Juriša, odlučio da se do sljedeće rasprave 31. siječnja sa Županijskog suda u Zagrebu pribaviti spis, koji za sada iz nepoznatog razloga nije dostavljen u Zlatar, da bi se utvrdile moguće policijske nepravilnosti prilikom pretrage.

Inače, ovo je sudski epilog jedne od rekordnih zapljena droge na krapinsko-zagorskom području. Lani u lipnju s nešto manjom količinom droge na Macelju uhvaćen je i Tomislav Kalčić (34) iz Zagreba, koji je prevozio 2 i pol kilograma kokaina, a koji je u rujnu prošle godine u Zlataru nepravomoćno osuđen na 6 godina zatvora i nalazi se u pritvoru do pravomoćnosti presude. U četveromjesečnom pritvoru je i Zoran Čeko.