Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priznao ubojstvo

Počelo suđenje 63-godišnjem muškarcu zbog ubojstva zeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na splitskome Županijskom sudu danas je ispitivanjem svjedoka počelo suđenje 63-godišnjem Anti Boljatu iz Vučevice kod Splita, optuženom za ubojstvo zeta Ivice Dugandžića (32) te za dovođenje u opasnost života i imovine.

Optužnica ga tereti da je 1. siječnja ove godine oko 22,20 sati u Vučevici, u zaseoku Boljatima, ispred svoje obiteljske kuće u alkoholiziranom stanju ubio muža svoje kćeri. Kako stoji u optužnici, nakon kraće prepirke sa zetom Boljat je iz sobe uzeo pušku M-48, 7,9 milimetara i s udaljenosti od dva metra u njega ispalio jedan hitac. Zrno je Dugandžića pogodio u prsa i, dok je ranjen ležao na podu, Boljat mu je prišao, uz glavu mu prislonio pušku i u njega ispalio još jedan hitac od kojeg je odmah umro. Optuženik je pritom zetovu majku Anu Dugandžić tukao nogama i rukama, navodi se u optužnici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Proslavile' ih dekapitacije Uhićen zloglasni vođa brutalnog ZETA NARKOKARTELA Slika nije dostupna Enrique Elizondo Flores Mučio i osakaćivao svoje žrtve: Uhićen član Zete koji je ubio 75 ljudi

Sucu Damiru Romcu optuženik je priznao da je ubio zeta, ističući da se tek djelomično osjeća krivim.

Majka ubijenog tvrdi da je problem u braku sina bila ovisnost o alkoholu njegove žene

Prva je danas svjedočila majka ubijenog Ivice Dugandžića Ana Dugandžić, koja je prepričala događaje na dan ubojstva. Po njezinim riječima, kad joj je sin pao pogođen u prsa, sagnula se da mu pruži prvu pomoć, na što ju je optuženik počeo tući po bedrima i kralježnici, a zatim je u njezina sina ispalio i drugi metak. Svjedokinja Ana Dugandžić opovrgnula je da je ikada ona, njezin sin, kći ili bilo tko drugi iz njihove obitelji maltretirao i fizički zlostavljao nevjestu Marijanu Dugandžić. Sucu je rekla da je problem u njihovu braku bila Marijanina ovisnost o alkoholu.

Druga dva svjedoka bili su sinovi Ante Boljata, koji su svjedočili o tome kako im se, pošto je u svibnju 2008. godine napustila muža Ivicu Dugandžića, sestra žalila da joj prijeti pištoljem te da je psihički i fizički zlostavljaju on i njegova majka Ana. Rekli su i kako su sestru nekoliko puta vidjeli da je bila u modricama.

Suđenje se nastavlja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene