Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

22-godišnji bjegunac je pokušao tri pljačke u 10 minuta ali ga je policija brzo uhvatila.


Nakon što je jučer oko 8 sati pobjegao iz Zatvorske bolnice u Svetošimunskoj ulici na području Maksimira, 22-godišnjak je pokušao je počiniti pljačke na tri lokacije na području Črnomerca. Prvu je pljačku pokušao izvesti oko 10,10 sati u sportskoj kladionici u Ilici, a ostale dvij oko 10,15 i 10,20 sati u kioscima u Ilici. Zaposlenici (1986.) u kladionici te dvjema zaposlenicama (1956. i 1966.) predao je papiriće na kojima je pisalo 'daj pare'.

Vezani članci Vedrana Šimundža-Nikolić Nevjerojatno objašnjenje pomoćnice ministra nakon blamaže u slučaju Zorana Mamića: "Nećemo svaki put mijenjati zakon zato što je neki sud nešto procijenio ovako ili onako" Mislav Bago Komentar Mislava Bage: "Nakon izricanja bilo koje pravomoćne presude domoljubi uglavnom svoj put u slobodu nalaze u BiH, gdje otkrivaju drugu domovinu"

Oko 10,30 sati pronađen je i uhićen u caffe baru, također u Ilici, od strane pripadnika policijske Interventne jedinice, koji su nad njim uporabili tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje i doveli ga u službene prostorije. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je vraćen u Zatvorsku bolnicu, a protiv njega će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.