Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL

Šestorica talijanskih državljana koje se povezuje s pljačkom teškom gotovo milijun i pol kuna uhićena su u srijedu na graničnom prijelazu Plovanija i trenutačno se nad njima provodi kriminalističko istraživanje, potvrdila je u petak istarska policija.


Osumnjičene su uhitili policajci iz Buja nekoliko sati nakon što ih je u srijedu prijavio Talijan da su mu u Puli ukrali veći novčani iznos. Zahvaljujući njegovu opisu počinitelja, oni su uhićeni na graničnom prijelazu Plovanija.

Prema pisanju talijanskih medija, radi se o pljački od oko 195 tisuća eura, odnosno nešto manje od milijun i pol kuna. Među uhićenima su navodno i dvojica talijanskih policajaca te jedan pripadnik karabinjera.

Talijanski mediji također navode da su dvojica muškaraca napala poduzetnika ispred jedne banke i ukrala torbu s velikim iznosom novca. Novac su potom predali ostalima koji su se nalazili u autu te odmah krenuli u bijeg.

Očevid, ilustracija Tragedija kod Zagreba: Mladić automobilom sletio s ceste i na mjestu poginuo

Policija, ilustracija Policija privela muškarca zbog prijetnji novinarki, prijavljen i za širenje zaraze te organizaciju svadbe u zaleđu Zadra

Za sada je nejasno što su trojica talijanskih policajaca radila u Hrvatskoj, kako su prešla granicu za vrijeme strogih epidemioloških mjera te jesu li imali pomagača na hrvatskoj strani, navode talijanski mediji.