Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zasad nepoznati pljačkaši opljačkali su glavnu poštu u Splitu u Hercegovačkoj ulici u kojoj se pohranjuje novac iz Splitsko-dalmatinske županije.


Glasnogovornica splitsko-dalmatinske Policijske uprave Marina Kraljević-Gudelj rekla je da su pljačkaši, prijeteći vatrenim oružjem, najprije svladali trojicu zaštitara i vezali ih selotejpom i lisičinama, a zatim i četvero službenika u poštanskom uredu. 

Vezani članci Policija, ilustracija Pljačke se samo nižu: Iz pošte u Splitu uz prijetnju pištoljem ukraden novac Ivan Čulo, predjsednik uprave Hrvatske pošte Paketi i pošiljke kasne, predsjednik Uprave Hrvatske pošte otkrio zašto: "20 posto ljudi nam je izvan stroja"

Radi interesa istrage, policija ne želi govoriti o broju pljačkaša ni o opljačkanoj svoti, no neslužbeno se doznaje da se radi o višemilijunskoj svoti, pogotovo s obzirom da je pljačka izvedena u vrijeme isplate mirovina.

Navodno se radi o svoti od golemih 15 milijuna kuna!

Policija će sigurno u obzir uzeti i odličan 'tajming' i organizaciju pljačke te ispitati jesu li lopovi imali suradnike među djelatnicima ili zaštitarima

Glasnogovornica je rekla da je glavna pošta pod video-nadzorom i da se detaljno pregledavaju snimke te policija vjeruje da će pljačkaše brzo otkriti.