Autobus u kojem je bilo desetero djece planuo je u utorak nešto poslije 6:30 u mjestu Velika Trnava. Kako doznajemo, nema ozlijeđenih.

Galerija


Čazmatransov školski autobus planuo je jutros nešto poslije 6:30 u mjestu Velika Trnava kraj Garešnice. Na teren je odmah izašlo pet vatrogasaca JVP-a Garešnica. 

Vezani članci Natan Mali heroji ulice prvi su zvali vatrogasce zbog požara: "Bili smo pred školom i zabavljali se. Onda smo vidjeli crni dim kako ide" Bivši ministar kulture Božo Biškupić Nije problem samo u Sotoni, snimanja se u Hrvatskoj zabranjivala i zbog golotinje. Provjerili smo što o priznanju župana kaže bivši ministar kulture

"Na cesti je poledica, a i od mjesta nesreće udaljeni smo 15 kilometara, no stigli smo vrlo brzo, već za 13 minuta. Požar smo brzo stavili pod kontrolu", rekao nam je zapovjednik JVP-a Garešnica Tomislav Kunješić

Kako doznajemo, u autobusu je bilo 10-ak djece. Nitko nije ozlijeđen. 

"Autobus prevozi osnovnoškolce, no ne znam je li u njemu bilo i srednjoškolaca ili odraslih. Treba pohvaliti vozača koji je brzo reagirao. Stao je i naredio da svi izađu van", rekao je Kunješić. 

 

Kako doznajemo od policije, vozač je sam pokušao i ugasiti požar.

"Vozač autobusa nakon što je zamijetio dim u predjelu motora izveo je 10-tak učenika iz autobusa na sigurno te započeo gašenje požara sa protupožarnim aparatima u čemu nije uspio te se potom požar proširio na cijeli autobus", rekli su u PU bjelovarsko-bilogorskoj. 

Kunješić kaže da je sreća što su požar tako brzo ugasili jer je postojala mogućnost da vatra uhvati i obližnje drvo ili obiteljsku kuću uz cestu.

Policija je očevidom zaključila da je vatra planula zbog tehničkog kvara na zadnjim desnim kotačima na kojima je došlo do "pregrijavanja uslijed trenja".

Na zahtjev ravnateljice u školu je hitno poslan stručni tim ministarstva obrazovanja.