Planula drvena kuća kod Velike Gorice
Planula drvena kuća kod Velike Gorice Foto: JVP Velika Gorica

Plamen je potpuno progutao drvenu kuću u mjestu Petrovina kod Velike Gorice. Srećom, nije bilo ozlijeđenih.


Rano jutros izbio je požar u Petrovini Turopoljskoj u kojem je potpuno izgorjela drvena kuća. "Dojavu smo zaprimili u 5:20 sati i izašli na intervenciju s dva vozila i devet vatrogasaca. U trenutku kad smo došli na požarište starija žena (71) koja živi u kući već je bila van objekta i prošla je bez ozljeda.

Vezani članci Požar na Hvaru - 5 FOTO Lokaliziran požar na Hvaru: Vatrogasci objavili detalje o gašenju buktinje Požar VIDEO Dramatični prizori: Vatra je doslovno gutala neboder, ljudi su bježali glavom bez obzira

Krov se do našeg dolaska već bio urušio od vatre, a gašenje požara završilo je u 7:50", kazao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Velike Gorice Ivica Maceković, piše VGdanas.

Vatrogasci pozivaju građane na dodatan oprez.

Planula drvena kuća kod Velike Gorice Planula drvena kuća kod Velike Gorice (Foto: JVP Velika Gorica)

"U kućanstvima koja se griju na kruta goriva postoji veća opasnost od nastajanja požara radi neodržavanja dimovodnih kanala, neodržavanja peći i grijalica te neodgovorno rukovanje istim. Čim zima pokaže svoje zube, to još više dolazi do izražaja i nažalost učestale su ovakve slike.

UPOZORAVAMO građane da pažljivo i odgovorno rukuju sa svojim pećima i grijalicama te ih konstantno održavaju da se izbjegnu nemili događaji. Današnja intervencija je srećom završila samo sa materjijalnom štetom, a falilo je malo da bude i kobnije. Odgovornost prema sebi je odgovornost prema drugima."

 

🚨🚒Hladne noći, veća opasnost od požara🚒🚨 U kučanstvima koja se griju na kruta goriva postoji veća opasnost od...

Objavljuje Javna vatrogasna postrojba Velika GoricaNedjelja, 17. siječnja 2021.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju