Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvadesetjednogodišnji mladić S.P. zbog oklade je noćas oko 1 sat preplivao more u riječkoj gradskoj luci - od Gata Karoline Riječke do putničkog terminala, a ondje ga je dočekala i iz mora izvukla policija.


Nakon razgovora u policiji utvrđeno je kako razlog bila mladićeva oklada, a svemu je kumovao alkohol. Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci dobila je oko 1,16 sati putem Županijskog centra 112 Rijeka anonimnu dojavu mlađe ženske osobe da je mladić skočio u more s Gata Karoline Riječke te da je imao namjeru plivati preko luke do terminala.

Prema dojavi, njegova 'ekipa' ga je čekala, ali ga nije vidjela 15 do 20 minuta. Osoba koja je nazvala nije se željela predstavit, niti joj je bilo poznato ime i dob nestalog mladića.

Informacija je proslijeđena riječkoj Lučkoj kapetaniji i postaji Pomorske policije Rijeka, čiji su se djelatnici uputili na putnički terminal. Plivač je uočen dalekozorom u blizini terminala, pa nije bilo potrebe za isplovljavanjem brodice.

Djelatnici Pomorske policije su mladog S.P. (1991.) dočekali na terminalu u 1,36 sati, digli ga iz mora te su pozvali Hitnu medicinsku pomoć, koja je plivača preuzela u 1,53 sati, stoji u priopćenju. (Hina) 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Vezani članci Bicikl Neslavni rekorder vikenda u Koprivnici: Na dva kotača napuhao 3,13 promila alkohola, policija ga isključila iz prometa Alkotestiranje, ilustracija Policajci kontrolirali promet pa ih šokirala pijana vozačica: Usred bijela dana napuhala 3,77 promila