Sudar u Splitu
Sudar u Splitu Foto: Dalmatinski portal

U Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu ispitan je 24-godišnjak. Nakon što je pijan izazvao prometnu nesreću, pobjegao je. Onda je prouzročio još jednu prometnu nesreću u kojoj su teško ozlijeđene dvije osobe. Protiv njega je određen istražni zatvor.


24-godišnjak je u petak oko 17:57 u Splitu vozio Suzuki Vitaru i izazvao prometnu nesreću u Velebitskoj ulici s materijalnom štetom. Pobjegao je s mjesta nesreće, a utvrđeno je kako je bio pijan (1,31 g/kg alkohola u krvi).

Vezani članci Policija, ilustracija Prometna nesreća kod Otočca: Motociklom udario u tegljač s prikolicom, 44-godišnjak na mjestu poginuo Policija, ilustracija Pješaka u Splitu zgazio autobus, teško je ozlijeđen: Policija traži svjedoke prometne nesreće

Nastavio je Ulicom Slobode u smjeru juga. Dolaskom na sjeverni dio raskrižja s kolnikom Mažuranićeva šetališta nepropisno je obilazio s lijeve strane kolonu od oko pet do osam zaustavljenih vozila kojima je bilo uključeno crveno svjetlo na semaforu.

Jednakom brzinom je ušao u raskrižje s kolnikom Mažuranićeva šetališta i u raskrižju prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio automobila Audi A3 koji je prolazio raskrižje dok mu je na semaforu bilo uključeno zeleno svjetlo.

Vozač Audija je prilikom udara izgubio kontrolu nad vozilom i prešao na nogostup uz južni rub kolnika. Kotačima je udario u metalni zaštitni stup, dvije zaštitne betonske polukugle i prometni znak.

Prednjim dijelom auta udario je u sjeverni dio kameno-betonskog zida uz južni rub nogostupa, nakon čega je prednjim dijelom auta udario i na tlo oborio 73-godišnjaka i dvogodišnjakinju koji su hodali po nogostupu. Od posljedica udara 73-godišnjak je zadobio višestruke teške ozljede, a dvogodišnjakinja osobito teške i po život opasne ozljede.

Sudac istrage prihvatio prijedlog državnog odvjetništva i 24-godišnjaku odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Općinsko državno odvjetništvo u Splitu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 24-godišnjaka.