Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Određen istražni zatvor

Pijani mladić divljao autom po splitskim cestama, prouzročio tešku prometnu nesreću: Djetetu (2) liječnici se bore za život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu ispitan je 24-godišnjak. Nakon što je pijan izazvao prometnu nesreću, pobjegao je. Onda je prouzročio još jednu prometnu nesreću u kojoj su teško ozlijeđene dvije osobe. Protiv njega je određen istražni zatvor.

24-godišnjak je u petak oko 17:57 u Splitu vozio Suzuki Vitaru i izazvao prometnu nesreću u Velebitskoj ulici s materijalnom štetom. Pobjegao je s mjesta nesreće, a utvrđeno je kako je bio pijan (1,31 g/kg alkohola u krvi).

Pročitajte i ovo Prometna nesreća kod Makarske - 2 Užasni prizori FOTO Autobus sletio u provaliju s Jadranske magistrale, sve hitne službe su na terenu Ilustracija Traže se očevici Tragična prometna nesreća između Trogira i Splita: Od posljedica sudara automobila i motocikla jedna osoba preminula

Nastavio je Ulicom Slobode u smjeru juga. Dolaskom na sjeverni dio raskrižja s kolnikom Mažuranićeva šetališta nepropisno je obilazio s lijeve strane kolonu od oko pet do osam zaustavljenih vozila kojima je bilo uključeno crveno svjetlo na semaforu.

Jednakom brzinom je ušao u raskrižje s kolnikom Mažuranićeva šetališta i u raskrižju prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio automobila Audi A3 koji je prolazio raskrižje dok mu je na semaforu bilo uključeno zeleno svjetlo.

Vozač Audija je prilikom udara izgubio kontrolu nad vozilom i prešao na nogostup uz južni rub kolnika. Kotačima je udario u metalni zaštitni stup, dvije zaštitne betonske polukugle i prometni znak.

Prednjim dijelom auta udario je u sjeverni dio kameno-betonskog zida uz južni rub nogostupa, nakon čega je prednjim dijelom auta udario i na tlo oborio 73-godišnjaka i dvogodišnjakinju koji su hodali po nogostupu. Od posljedica udara 73-godišnjak je zadobio višestruke teške ozljede, a dvogodišnjakinja osobito teške i po život opasne ozljede.

Sudac istrage prihvatio prijedlog državnog odvjetništva i 24-godišnjaku odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Općinsko državno odvjetništvo u Splitu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 24-godišnjaka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene