Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL

Uvjetnom kaznom od godinu dana i kaznom od 15 dana zatvora kažnjena su dvojica maloljetnika koji su, bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola, autocestom bježali policiji nakon čega su uhićeni kod Lipovljana.


Sisačko-moslavačka policija u ponedjeljak je izvijestila da je u petak oko 19.20 sati na autocesti pokušala zaustaviti automobil karlovačke registracije koji je nastavilo vožnju u pravcu Lipovca pa je naknadno zaustavljeno na području Lipovljana.

U trenutku zaustavljanja, na vozačevom mjestu je zatečen 17-godišnjak koji je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, pod utjecajem alkohola od 0,63 promila te nije koristio sigurnosni pojas.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je prije zaustavljanja, vozilom upravljao drugi 17-godišnjak, također prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom i pod utjecajem alkohola od 0,59 promila.

Obojica 17-godišnjaka su uhićena, te su zbog počinjenih prekršaja sljedećeg dana dovedeni na prekršajni odjel nadležnog Općinskog suda koji im je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 15 dana uz uvjet na godinu dana.