Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DORH najavio žalbu

Pijan napadao bolesnu majku, danima je držao zatočenu u kući. Istražni zatvor mu - nije određen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Sisku provodi istragu protiv 57-godišnjaka koji je zatočio i zlostavljao bolesnu 75-godišnju majku.

Okrivljeni 57-godišnjak je u petak pijan napao 75-godišnju bolesnu majku u kući u kojoj ona živi na području Siska. Prijetio joj je i fizički ju napao.

Pročitajte i ovo Rafael Krešić i Dina Čevid "Bit će teško dokazati optužbe" Odvjetnik upozorio na probleme u slučaju Matanić: Otkrio sljedeće poteze policije i tko može podnijeti kaznenu prijavu Kaznena prijava protiv redatelja Dalibora Matanića - 1 DORH istražuje Pala je prva kaznena prijava u slučaju Dalibora Matanića: "Sve te žrtve će ostati obilježene za ostatak svog života"

Po izlasku iz kuće, žicom je s vanjske strane povezao kvaku vrata za stup ograde kako ona ne bi mogla izaći iz kuće. Radi se o starijoj ženi lošeg zdravstvenog stanja koja je tada ostala bez redovite medicinske terapije i zatočena u kući puna dva dana.

Nakon toga, 57-godišnjak je ponovno došao u njezinu kuću i nastavio s fizičkim nasiljem i prijetnjama te ponovno povezao kvaku, no ona je uspjela sjekirom presjeći žicu i izaći iz kuće te potražiti pomoć. Pritom je zadobila hematome na obje nadlaktice.

57-godišnjak je ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku. Sucu istrage nadležnog suda predloženo je da se protiv njega odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. Sudac istrage odbio je taj prijedlog te mu odredio zabranu približavanja i uspostavljanja ili održavanja veze s majkom.

"Općinsko državno odvjetništvo u Sisku uložit će žalbu na rješenje suca istrage kojim je odbijen prijedlog za istražni zatvor", priopćeno je iz DORH-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene