Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bez milosti

Ponovo srušen rekord: Pijan i bez vozačke neregistriranim autom udario maloljetnice, izrečena mu vrtoglava kazna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ponedjeljak je u Velikoj Buni došlo do prometne nesreće u kojoj su ozlijeđene dvije maloljetnice, javlja policija. Vozač koji je izazvao nesreću kažnjen je, do sada, rekordnom kaznom od 29.200 kuna.

U ponedjeljak, u 22:20 u Velikoj Buni, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 38-godišnjak osobnim automobilom naletio na dvije maloljetne pješakinje, javlja policija.

Pročitajte i ovo Ukradena ogrlica, ilustracija Policija traži lopova Razbojnik u Zagrebu ženama krao nakit: Jednoj s vrata strgnuo "nekoliko tisuća eura" Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja

38-godišnjak je 1,80 promila vozio automobil Opel Astra zagrebačkih registracijskih oznaka u mjestu Velika Buna. Kretao se Ulicom Turopoljsko-posavskog odreda u smjeru jugoistoka.

Dolaskom do kućnog broja 102, zbog prebrze vožnje je naletio na dvije maloljetne pješakinje koje su se kretale uz rub kolnika. U prometnoj nesreći pješakinje su lakše ozlijeđene, a liječnička pomoć im je pružena u KBC-u Zagreb.

Obavljenim očevidom je utvrđeno da je 38-godišnjak upravljao automobilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta zbog zdravstvene nesposobnosti te da mu je istekao rok važenja prometne dozvole.

Policajci su osumnjičenog 38-godišnjaka uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja (vozio je pod utjecajem alkohola, vozio je neprilagođenom brzinom, vozio je pod zabranom neregistrirano vozilo i nije odjavio prometnu dozvolu te je izazvao prometnu nesreću s ozlijeđenim sobama), u utorak prepratili na Prekršajni odjel Općinskog suda u Velikoj Gorici. Pravomoćnom presudom proglašen je krivim te je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 29.200 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

Vozio bez položenog ispita i odbio testiranje na droge pa zaradio kaznu od 22.000 kuna

Mladić (19) iz Labina zaradio je prekršajnu i kaznenu prijavu jer je vozio neregistirrani auto bez položenog vozačkog ispita i s nepripadajućim tablicama zbog čega ga sumnjiče i za kazneno djelo krivotvorenje isprave.

Pobjegao policiji i sakrio se u vrt

Njega je policija zasutavila 20. kolovoza oko 00.50 sati prilikom kontrole prometa u naselju Štrmac. Vozio je Fiat Punto s riječkim registarskim oznakama koje nisu pripadale tom autu.

Vozač je odbio testiranje na prisutnost droge u organizmu te je pokušao i pobjeći policiji, pri čemu se sakrio u obližnjem vrtu, no policijski službenici su ga uskoro pronašli i priveli u policijsku postaju.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je kako je 19-godišnjak posudio vozilo od poznanika te je na njega postavio registarske oznake od vlastitog vozila, radi čega se protiv njega podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policija je protiv vozača podnijela optužni prijedlog nadležnom sudu, koji mu je izrekao novčanu kaznu od 22 tisuće kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene