Policijski očevid, ilustracija (Foto: Pixsell,Luka Stanzl)
Policijski očevid, ilustracija (Foto: Pixsell,Luka Stanzl)

U ponedjeljak je u Velikoj Buni došlo do prometne nesreće u kojoj su ozlijeđene dvije maloljetnice, javlja policija. Vozač koji je izazvao nesreću kažnjen je, do sada, rekordnom kaznom od 29.200 kuna.


U ponedjeljak, u 22:20 u Velikoj Buni, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 38-godišnjak osobnim automobilom naletio na dvije maloljetne pješakinje, javlja policija.

Vezani članci Nesreća na ulazu kod Sv. Helene (Foto:Davor Puklavec/PIXSELL) - 8 Oporavljaju se ozlijeđeni u prometnoj nesreći kod Svete Helene, otac se probudio iz kome Nesreća na ulazu kod Sv. Helene (Foto:Davor Puklavec/PIXSELL) - 7 Vozač BMW-a koji je prouzročio strašnu nesreću kod Svete Helene i dalje je na slobodi. Provjerili smo kako je to moguće

38-godišnjak je 1,80 promila vozio automobil Opel Astra zagrebačkih registracijskih oznaka u mjestu Velika Buna. Kretao se Ulicom Turopoljsko-posavskog odreda u smjeru jugoistoka.

Dolaskom do kućnog broja 102, zbog prebrze vožnje je naletio na dvije maloljetne pješakinje koje su se kretale uz rub kolnika. U prometnoj nesreći pješakinje su lakše ozlijeđene, a liječnička pomoć im je pružena u KBC-u Zagreb.

Obavljenim očevidom je utvrđeno da je 38-godišnjak upravljao automobilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta zbog zdravstvene nesposobnosti te da mu je istekao rok važenja prometne dozvole.

Policajci su osumnjičenog 38-godišnjaka uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja (vozio je pod utjecajem alkohola, vozio je neprilagođenom brzinom, vozio je pod zabranom neregistrirano vozilo i nije odjavio prometnu dozvolu te je izazvao prometnu nesreću s ozlijeđenim sobama), u utorak prepratili na Prekršajni odjel Općinskog suda u Velikoj Gorici. Pravomoćnom presudom proglašen je krivim te je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 29.200 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

Vozio bez položenog ispita i odbio testiranje na droge pa zaradio kaznu od 22.000 kuna

Mladić (19) iz Labina zaradio je prekršajnu i kaznenu prijavu jer je vozio neregistirrani auto bez položenog vozačkog ispita i s nepripadajućim tablicama zbog čega ga sumnjiče i za kazneno djelo krivotvorenje isprave.

Pobjegao policiji i sakrio se u vrt

Njega je policija zasutavila 20. kolovoza oko 00.50 sati prilikom kontrole prometa u naselju Štrmac. Vozio je Fiat Punto s riječkim registarskim oznakama koje nisu pripadale tom autu.

Vozač je odbio testiranje na prisutnost droge u organizmu te je pokušao i pobjeći policiji, pri čemu se sakrio u obližnjem vrtu, no policijski službenici su ga uskoro pronašli i priveli u policijsku postaju.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je kako je 19-godišnjak posudio vozilo od poznanika te je na njega postavio registarske oznake od vlastitog vozila, radi čega se protiv njega podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policija je protiv vozača podnijela optužni prijedlog nadležnom sudu, koji mu je izrekao novčanu kaznu od 22 tisuće kuna.