Policajac, ilustracija
Policajac, ilustracija Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell

22-godišnjak je u subotu vozio bez vozačke i pijan. Policajci su ga pokušali zaustaviti, a on je pritisnuo gas. Kažnjen je ogromnom novčanom kaznom.


U subotu oko 23 sata 22-godišnjak je vozio automobil marke Renault bjelovarskih registarskih oznaka Vrapčanskom ulicom u smjeru sjevera. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Potok policajci su ga pokušali zaustaviti, no on je stisnuo gas i dao se u bijeg Vrapčanskom ulicom u smjeru jugoistoka.

Vezani članci Zagrebačka cesta, Luka Teška prometna nesreća kod Zaprešića: U slijetanju vozila poginula jedna osoba, od siline udarca automobil se prepolovio Policija, ilustracija U Savi kod Ivanić-Grada pronađeno tijelo muškarca, obdukcijom će se utvrditi njegov identitet i uzrok smrti

Policajci su krenuli za njim. 22-godišnjak je nastavio vožnju Ulicom Jačkovina, Žagarovom, Ulicom Marije Terezije, Bolničkom cestom te drugim ulicama sve do Kolodvorske. Pritom je prekršio više prometnih propisa.

U više je navrata prošao kroz crveno, vozio tzv. slalom vožnjom, autom prelazio iz trake u traku i koristio mobitel. Dok je bježao, kako bi bio manje uočljiv, isključio je svjetla na autu.

Dolaskom do Kolodvorske ulice zaustavio se i počeo bježati. Policajci su ga nedugo nakon toga pronašli. Utvrđeno je da je vozio bez vozačke, a na alkotestu je napuhao 0,40 promila. Testiranje na droge je odbio.

22-godišnjak je uhićen i sljedeći dan prepraćen na nadležni prekršajni sud. Proglašen je krivim i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 118.000 kuna.