Policajac, ilustracija
Policajac, ilustracija Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell

22-godišnjak je u subotu vozio bez vozačke i pijan. Policajci su ga pokušali zaustaviti, a on je pritisnuo gas. Kažnjen je ogromnom novčanom kaznom.


U subotu oko 23 sata 22-godišnjak je vozio automobil marke Renault bjelovarskih registarskih oznaka Vrapčanskom ulicom u smjeru sjevera. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Potok policajci su ga pokušali zaustaviti, no on je stisnuo gas i dao se u bijeg Vrapčanskom ulicom u smjeru jugoistoka.

Vezani članci Pogrešan smjer, ilustracija (Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavić) Gdje joj je pamet? Polukružno se okrenula na autocesti i nastavila voziti u suprotnom smjeru pa skrivila prometnu nesreću Na Trgu bana Jelačića na čovjeka pao dio konstrukcije sa zgrade Muškarca na kojeg je jutros pala željezna konstrukcija nekoliko centimetara dijelilo je od smrti: "Slomljena je kost desnog ramena"

Policajci su krenuli za njim. 22-godišnjak je nastavio vožnju Ulicom Jačkovina, Žagarovom, Ulicom Marije Terezije, Bolničkom cestom te drugim ulicama sve do Kolodvorske. Pritom je prekršio više prometnih propisa.

U više je navrata prošao kroz crveno, vozio tzv. slalom vožnjom, autom prelazio iz trake u traku i koristio mobitel. Dok je bježao, kako bi bio manje uočljiv, isključio je svjetla na autu.

Dolaskom do Kolodvorske ulice zaustavio se i počeo bježati. Policajci su ga nedugo nakon toga pronašli. Utvrđeno je da je vozio bez vozačke, a na alkotestu je napuhao 0,40 promila. Testiranje na droge je odbio.

22-godišnjak je uhićen i sljedeći dan prepraćen na nadležni prekršajni sud. Proglašen je krivim i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 118.000 kuna.