Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ivan Mateković i Hrvoje Petrač, osuđeni zbog otmice sina Vladimira Zagorca, moraju mu isplatiti 750.000 eura s kamatama.


Nepravomoćnom presudom u Palači pravde odlučeno je da Mateković i Petrač moraju Vladimiru Zagorcu isplatiti 750.000 eura s kamatama na ime naknade štete za otkupninu koju je morao predati otmičarima sina, piše Večernji list.

Vezani članci Potraga za bjeguncem Početkom rujna lovile ga stotine policajaca po cijelom Splitu, a danas se ispričava na sudu: "Mogu ja samo nešto reći?" Obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. Prije 21 godinu ubio je tri žene i mirno išetao iz zgrade suda. Plenković: "Taj je zločin trajna obveza, nasilje je neprihvatljivo"

Sudac Nikola Ramušćak obrazložio je da je sud bio vezan osuđujućom kaznenom presudom Petraču i Matekoviću za otmicu Zagorčeva sina i činjeničnim opisom te presude.

>> Zagorec od Petrača i Matekovića traži milijune zbog otmice sina

Petrač je putem odvjetnika osporavao tužbu jer iz presude vrhovnog suda proizlazi da je Mateković, a ne on, zadržao tih 750 000 eura. No, sudac je pojasnio kako su zajedno prouzročili štetu pa će za nju solidarno i odgovarati.

 Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.