Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U istočnom dijelu Zagreba

Pedofil (29) u invalidskim kolicima dječaka namamio u grmlje i prijetio mu pištoljem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tužiteljstvo traži dvije godine bezuvjetnog zatvora za muškarca (29) koji je u invalidskim kolicima u travnju namamio maloljetnika u grmlje i prijetio mu smrću u istočnom dijelu Zagreba.

Dječaka, koji mu je odgurao kolica, pitao je da mu izvadi mobitel iz džepa. Kako je djetetu to bilo sumnjivo, muškarac je zaprijetio da će izvaditi pištolj. Dječak je tad pobjegao, a u dvorištu škole smirio ga je profesor, stoji u optužnici.

Pročitajte i ovo Ruby Franke roditeljima davala savjete Osuđena influencerica koja je zlostavljala svoju djecu: Nije im davala hranu ni vodu, nisu smjeli spavati u krevetu... Operacijska dvorana, ilustracija (Foto: AFP) 250 dječaka i djevojčica Strava u Francuskoj: Kirurg pedofil zlostavljao djecu i o tome pisao dnevnik, najmlađi su imali samo četiri godine

Prije tri godine muškarcu se na Županijskom sudu u Zagrebu sudilo jer je u prosincu 2013. oko 14:30 sati na Kvaternikovu trgu zamolio 12-godišnjaka da ga pogura u kolicima do navodno parkiranog automobila u podzemnoj garaži. Dječak je pristao jer ga je poznavao iz viđenja. Liftom su se spustili u garažu gdje je dječaka navodio sve do izdvojene prostorije.

Tamo mu je počeo postavljati intimna pitanja o seksualnosti. Nakon što je od preplašenog dječaka dobio odgovore, izvadio je pištolj i zapovjedio mu da se skine. Iako ga je dječak preklinjao za milost, invalid je povikao da će ga upucati ako se ne skine, piše Jutarnji list.

Za zločin u smanjeno ubrojivom stanju, ali ne znatno, muškarac je bio nepravomoćno osuđen na četiri i pol godine zatvora, no Vrhovni mu je sud kaznu umanjio za godinu dana. Olakotne okolnosti bile su njegova mladost, invaliditet, dotadašnja neosuđivanost, u vrijeme (ne)djela bio je smanjeno ubrojiv s poremećenom seksualnom sklonošću. U svoju obranu tada je također rekao da se ne osjeća krivim.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene