Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ekološki incident u Pazinu: Otrovana dvojica radnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok su dvojica radnika tvrtke Eko operativa u Pazinu pretakali otrovi otpad, pare koje su se širile zrakom došle do radione tvrtke Lagro u kojoj su bila dvojica radnika.

Otrovani radnici, 28-godišnji Silvije Matić i 34-godišnji Branko Udovičić, hitno su prebačeni u pulsku bolnicu i spašeni od gušenja otrovnim plinovima. Nihovo stanje nije teško, a policija i Inspekcija zaštite na radu ispituju uzroke njihovih tegoba, slabosti i povraćanja. 

Pročitajte i ovo Mačka pogođena samostrelom Preživjela je UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ Jeziv slučaj u Istri: Monstrum je samostrelom pogodio mačku, policija traga za njime Ilustracija Prošao bez težih ozljeda Dvojica maloljetnika pretukla trećeg: Nakon napada završio na hitnoj

Prema priopćenju Ministarstva zaštite okoliša šest djelatnika Ecooperative, koja prostor u Pazinci koristi za prikupljanje i skladištenje opasnog otpada, poput ulja, boja i lakova, starih lijekova i sličnog, a uz sve potrebne dozvole, tvrde u Ministarstvu, pretakalo je tekući opasni otpad iz spremnika u cisternu kako bi ga otpremili na spaljivanje u Beč. 

Klesari su osjetili tegobe pri disanju zbog kojih im je bila nužna liječnička pomoć, a o incidentu je obaviješten Županijski centar 112. Inspekcija zaštite okoliša utvrdila je da se pretakanje odvija sukladno propisima i da djelatnici Ecooperative nisu imali nikakve tegobe te je na policiji i Inspekciji rada da utvrdi okolnosti ovog događaja.

Pazinski gradonačelnik Neven Rimanić ogorčen je postupkom, prozvao je ministarstvo za zaštitu okoliša jer tvrtka Eko operativa iako nema minimalne uvjete za rad pa je ugroženo cijelo područje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene