Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Četrnaest kilograma marihuane, nešto manje od 15.000 kuna u gotovini, vagu za precizno mjerenje i pribor za pakiranje droge pronašla je trogirska i kaštelanska policija.


Droga je pronađena u subotu, a policija je ubrzo privela četvoricu muškaraca od kojih su dvojica iz Trogira, a dvojica iz Mostara, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije u splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi (PU). Droga, vrijedna oko 700.000 kuna, pronađena je 19. studenog u garaži na trogirskom području, a osumnjičenici su privedni u subotu.

Vezani članci Uhićenje, ilustracija Prokrijumčarili najmanje 229 kilograma marihuane, jedan član zločinačkog udruženja bio je hrvatski policajac Crnogorska policija zaplijenila pola tone marihuane - 1 Policija u Crnoj Gori zaplijenila pola tone marihuane: 85 paketa prevoženo kamionom uz PVC koševe za talijanskog kupca

Načelnik odjela kriminaliteta droga Dušan Jenjić kazao je da je to bila koordinirana akcija PU-a i policije iz Trogira i Kaštela. Uhićeni I.M. (46) i R. Dž. (23) iz Mostara drogu su iz Bosne i Hercegovine unijeli u Hrvatsku, a M.Č. (46) i E.M. (46) iz Trogira preuzeli je i čuvali spakiranu u više paketa u garaži u Trogiru.

Pošto je drogu preuzeo od dvojice Mostaraca, najprije ju je čuvao Trogiranin M.Č. u svojoj drvarnici, a nakon nekoliko dana premjestio je u garažu svog poznanika kojeg nije obavijestio što je spremio u garažu. Policija nije kazneno prijavila vlasnika garaže jer je utvrdila kako nije znao da je u njegovoj garaži skrivena marihuana. (HIna)