Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zakazan termin

Pacak na USKOK-ovom ispitivanju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivšeg Croscovog voditelja remonta platformi Miroslava Pacaka, koji je uhićen po povratku iz Tunisa, u petak će ispitati USKOK-ovi istražitelji zbog sumnje da je zajedno s nedavno smijenjenim glavnim izvršnim direktorom INA-e i bivšim direktorom Crosca Bojanom Milkovićem primio 3,3 milijuna kuna mita te krivotvorio isprave.

Pacakov odvjetnik Mate Matić kazao je da je ispitivanje u sjedištu USKOK-a u Gajevoj ulici zakazao za petak u 14 sati. On je uhićen u zagrebačkoj Zračnoj luci sinoć oko 21,30 sati nakon što se vratio iz Tunisa gdje se nalazio u vrijeme kada je protiv njega i Milkovića pokrenuta istraga.Kako je u međuvremenu za njim raspisana i tjeralica te jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke Pacak je iz zračne luke odveden u zatvor u Remetincu.

Matić je nakon uhićenja podsjetio da je Pacak od pokretanja postupka tvrdio da će se vratiti u Hrvatsku i iznijeti obranu kako što je u USKOK-u učinio i Milković.Za dvojicu okrivljenika USKOK sumnja da su od 2002. do 2009. dodjeljivanje poslova drugim poduzećima uvjetovali davanjem mita u iznosu od pet posto neto vrijednosti ugovorenog posla, odnosno u drugim slučajevima 10 posto od vrijednosti ukupno izvedenih radova.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Policija - 1 Policija na terenu Akcija USKOK-a: U tijeku uhićenja i pretresi na području Zagreba, oglasio se Božinović

>> Priveden Miroslav Pacak suradnik uhićenog direktora Ine, Milkovića

Mediji su ranije povezivali Milkovića sa spornom obnovom američke naftne platforme Key Manhattan dok je bio predsjednik Uprave naftnih servisa Crosca. Obnovu platforme navodno je vodio Miroslav Pacak koji je tada bio zaposlenik Crosca i suvlasnik vukovarske tvrtke RIG-TSG koja je bila izvođač radova. Na prijedlog USKOK-a zagrebački Županijski sud prošloga im je tjedna blokirao imovinu. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene