Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivšeg Croscovog voditelja remonta platformi Miroslava Pacaka, koji je uhićen po povratku iz Tunisa, u petak će ispitati USKOK-ovi istražitelji zbog sumnje da je zajedno s nedavno smijenjenim glavnim izvršnim direktorom INA-e i bivšim direktorom Crosca Bojanom Milkovićem primio 3,3 milijuna kuna mita te krivotvorio isprave.


Pacakov odvjetnik Mate Matić kazao je da je ispitivanje u sjedištu USKOK-a u Gajevoj ulici zakazao za petak u 14 sati. On je uhićen u zagrebačkoj Zračnoj luci sinoć oko 21,30 sati nakon što se vratio iz Tunisa gdje se nalazio u vrijeme kada je protiv njega i Milkovića pokrenuta istraga.Kako je u međuvremenu za njim raspisana i tjeralica te jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke Pacak je iz zračne luke odveden u zatvor u Remetincu.

Matić je nakon uhićenja podsjetio da je Pacak od pokretanja postupka tvrdio da će se vratiti u Hrvatsku i iznijeti obranu kako što je u USKOK-u učinio i Milković.Za dvojicu okrivljenika USKOK sumnja da su od 2002. do 2009. dodjeljivanje poslova drugim poduzećima uvjetovali davanjem mita u iznosu od pet posto neto vrijednosti ugovorenog posla, odnosno u drugim slučajevima 10 posto od vrijednosti ukupno izvedenih radova.

Vezani članci Nova državna odvjetnica položila prisegu Glavna državna odvjetnica napokon pred medijima: "Hrabro smo zagrizli u borbu s korupcijom, a sad nas umjesto pohvala kritiziraju" Andrija Jarak Andrija Jarak: "Govori se da je još petero uhićenih spremno na priznanje u zamjenu za slobodu"

>> Priveden Miroslav Pacak suradnik uhićenog direktora Ine, Milkovića

Mediji su ranije povezivali Milkovića sa spornom obnovom američke naftne platforme Key Manhattan dok je bio predsjednik Uprave naftnih servisa Crosca. Obnovu platforme navodno je vodio Miroslav Pacak koji je tada bio zaposlenik Crosca i suvlasnik vukovarske tvrtke RIG-TSG koja je bila izvođač radova. Na prijedlog USKOK-a zagrebački Županijski sud prošloga im je tjedna blokirao imovinu. (HIna)