Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Veći broj GSS-ovaca uključio se u akciju spašavanja žene koja je na stijeni iznad Omiša ozlijedila glavu. Riječ je o vrlo iskusnoj alpinistici iz Splita koja je jedno vrijeme bila u nesvijesti te se ne sjeća okolnosti nesreće.


Akcija spašavanja alpinistice koja je, penjući se stijenom iznad Omiša, zadobila ozljedu glave, okončano je oko 16 sati, priopćeno je iz Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS).

Vezani članci U Omišu ubijen muškarac (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) - 4 Velika policijska akcija: Uhićeno više osoba zbog brutalnog smaknuća u Omišu, među njima ubojica, naručitelj i organizator Spašavanje na Aconcaguai (Foto: HGSS) - 1 Njih doista ništa ne može zaustaviti: HGSS-ovci spašavali planinara s najvišeg vrha Južne Amerike

Riječ je o vrlo iskusnoj alpinistici iz Splita, koja je tijekom uspona 'kroz smjer Bonbon' u 180 metara visokoj stijeni doživjela nesreću. Neko je vrijeme bila bez svijesti i ne sjeća se okolnosti koje su prethodile nesreći, no radi se o teškom udarcu čiji je uzrok najvjerojatnije kameni odron ili pad, kažu u HGSS-u.

Kaciga joj je vjerojatno spasila život, jer je silina udarca probila kacigu i uzrokovala i otvorene ozljede glave. U akciji je bilo angažirano 25 gorskih spašavatelja koji su je zbrinuli u stijeni, a nakon toga spustili u podnožje litice te je dalje transportirali do bolnice.

>> Potraga završila uspješno: Nestali muškarci pronađeni neozlijeđeni

Danas je, inače, i peti dan potrage na području Podstrane u kojoj također sudjeluje HGSS Split. Tragaju za nestalom 72-godišnjom ženom. U ovoj akciji je bio angažiran i helikopter HRZ-a.

Tijekom prijepodneva okončana je potraga za nestalom osobom na području Trogira, osoba je pronađena mrtva oko 10,30 sati, navodi se u priopćenju iz HGSS-a. (D.M./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook