Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otmičar priveden u Istražni centar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uz kaznenu prijavu za otmicu u Istražni centar Županijskog suda u Osijeku priveden je 50-godišnji Osječanin, izvijestila je PU osječko-baranjska.

Policija osnovano sumnja da je Viktor Tolj jučer oko 10 sati u odvjetničkom uredu Radoslava Arambašića u središtu Osijeka, uz ozbiljnu prijetnju pištoljem, protupravno zatočio dvije osobe, među kojima i sina odvjetnika Radoslava Arambašića, također odvjetnika Vjenceslava Arambašića.

Pročitajte i ovo Krenulo je suđenje roditeljima - 1 Najteže tek slijedi Odvjetnik roditelja žrtava masakra: "Bio sam na ispitivanju dječaka ubojice. Kad sam vidio snimke, uzrujao sam se" Ilustracija Osuđena je Odlučio okončati vezu, a onda mu Zagrepčanka priredila pakao: Slala njegove gole fotke, govorila drugima da je trudna, a vrhunac su bila pisma

Za njihovo puštanje zatražio je 18.500 eura. 

Jednog od zatočenika ubrzo je pustio jer mu je pozlilo te je od njega tražio da od obitelji Vjenceslava Arambašića donese traženi novac, a ako to ne ispuni ili obavijesti policiju, zaprjetio mu da će ga ubiti.

Nakon što mu je predan novac, otmičar je pustio i Vjenceslava Arambašića, s kojim je prije toga, s pištoljem koji je držao u kaputu, prošetao kroz nekoliko osječkih ulica, nakon čega se udaljio.

Policija u priopćenju ne navodi ime otmičara, ni imena dviju osoba kojima je zaprijetio, a prema neslužbenim informacijama, otmičara je uhitila specijalna policija u automobilu na jednoj benzinskoj postaji.

Pri tome nitko nije stradao, a kod uhićenog je pronađen cjelokupni iznos otkupnine i vatreno oružje.

U današnjem priopćenju iz PU osječko-baranjske navodi se da kriminalističkom obradom nije utvrđena povezanost između tog kaznenog djela i do sada provedenih kriminalističkih obrada kaznenih djela ratnoga zločina na području te PU.

Radoslav Arambašić bio je prvi odvjetnik Gordane Getoš Magdić, osumnjičene za ratni zločin nad civilnim stanovništvom u tzv. slučaju 'selotejp', koja mu je poslije otkazala punomoć.

Njegov sin, također odvjetnik Vjenceslav Arambašić kaže kako on, ni njegova obitelj nemaju nikakve 'ni poslovne, ni prijateljske, ni neprijateljske odnose s počiniteljem'. 'Došao je u naš ured kao i svaka druga stranka, no kasnije je sve dobilo drugu dimenziju', dodao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene