Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podvodili djevojke iz Hrvatske i Srbije

Otkriven još jedan lanac prostitucije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
M.V. (40) glavni je osumnjičeni za podvođenje devet djevojaka iz Slavonije, Zagreba, Splita, Dubrovnika i Srbije od siječnja do srpnja ove godine. Uz njega policija je osumnjičila još trojicu muškarca O.V. (30), H.B. (53), M.V. (24) za podvođenje, te trojicu da su pomagali u podvođenju.

Kako je utvrđeno u istragom, M.V., Zagrepčanin porijeklom iz Dubrovnika djevojke je klijentima upućivao na različite lokacije diljem Hrvatske u stanove, hotele, jahte. Djevojke su mu davale trećinu zarađenog novca, a cijene su se kretale od 50 eura za sat vremena do 1500 eura. On je također djevojkama organizirao prijevoz, automobilima su ih prevozila trojica spomenutih pomoćnika u podvođenju, a avionom su djevojke išle do Splita, Dubrovnika ili na otoke.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neujednačena primjena Policija oduzela 1148 vozila: U nekim dijelovima Hrvatske ćete proći gore, evo o čemu to ovisi Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..."

Slučaj je otkrila zadarska policija, a istragu je obavio odjel za organizirani kriminalitet u suradnji s policijskim USKOK-om. Klijenti M.V., inače otprije poznatog po podvođenju su, kako se neslužbeno doznaje, bili i strani državljani, a nalazili su ih preko web stranice gdje su se oglašavali.

Spomenimo da je policija od siječnja do srpnja otkrila 64 slučaja podvođenja, u kojima je zarađeno 200.000 kuna. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene