Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sud odlučio

Osumnjičenima za krivotvorenje putovnica odbijena jamčevina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački županijski sud odbio je uz jamčevinu pustiti na slobodu petoricu osumnjičenih u aferi s krivotvorenim putovnicama.

Kako sud nije prihvatio jamstva, osumnjičeni do daljnjega ostaju u pritvoru u Remetincu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat protiv Rusije Poljska će pomoći Ukrajini da vrati vojno sposobne muškarce: "Čine sve kako bi poslali vojnike na bojište" Josipa Pleslić ex. Rimac Udarac za obranu Visoki kazneni sud o slučaju Josipe Pleslić: "Obrana je imala vremena iznijeti svoje argumente"

jamstva nisu prihvaćena zbog mogućnosti bijega, ponavljanja kaznenog djelam, utjecanja na svjedoke te mogućnosti uništavanja ostatka krivotvorenih dokumenata.

>> Petorka osumnjičena za krivotvorenje putovnica bez odluke suda o jamčevini

USKOK se žalio na visinu jamčevine tvrđeći da je premala i da ne postoji opravdani razlog za zamjenu istražnog zatvora jamčevinom. Najveću jamčevinu od milijun kuna trebao bi platiti navodni organizator Zvonko Šendulović, a ostali osumnjičeni po 750 tisuća kuna.

Policija je kod osumnjičenih pronašla 53 krivotvorene putovnice, a pretpostavlja se da ih ima još oko 50. Putovnice su naručivali uglavnom pripadnici srbijanskog podzemlja, a plaćali su ih najmanje 10.000 eura.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene