Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Varaždinska policija privela je muškarca osumnjičena za krađu nekoliko stotina tisuća kuna iz ureda varaždinskog poduzeća AP-a istražnom sucu.


On mu je nakon saslušanja odredio pritvor, priopćila je danas varaždinska Policijska uprava. Osumnjičen je da je u blagajnu toga poduzeća na varaždinskom autobusnom kolodvoru provalio noću između 2. i 3. studenoga, a pretragom stana kojim se koristi pronađeni su predmeti 'koji potiču od počinjenja kaznenog djela' i određena svota novca.

Vezani članci Đorđe Balašević Trajno sjećanje na neprežaljenog panonskog mornara: Hoće li Balašević dobiti svoj trg ili ulicu? "Uputit ćemo prijedlog, on je doista volio naš grad" Varaždin - 3 Grad baroka, sveučilišta, tekstilnog giganta, ali i poznatih zlatnih glavica: Istražili smo kako se živi u hrvatskom Beču

S obzirom na to da se s tom provalom povezuju još neke osobe, policija nastavlja kriminalističko istraživanje. Varaždinska policija također je dovršila kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjom ženom iz Varaždina osumnjičenom da je počinila kazneno djelo pronevjere i poduzeće u kojem je bila zaposlena oštetila za oko 335 tisuća kuna. Naime, ona je kao blagajnica trgovačkog društva iz Varaždina od 2004. do 2008. na blagajničke uplatnice upisivala manje novčane svote od svota koje je dobivala iz poslovnica, a razliku je zadržavala za sebe i novcem plaćala razne osobne račune.(Hina)