Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Protiv 32-godišnjeg će muškarca biti podnesena kaznena prijava, jer se sumnja da je odgovoran za odlaganje opasnog otpada u Lepoglavi.


Kaznena prijava zbog ugrožavanja okoliša bit će podnesena protiv 32-godišnjaka za kojeg se sumnja da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem u Čakovcu u pogonu u Lepoglavi, bez pribavljenih dozvola, naložio i dopustio skladištenje, odlaganje i odbacivanje opasnog otpada, čime je ugrožena kakvoća zraka, tla i vode, priopćila je danas varaždinska Policijska uprava.

Vezani članci Bar Refaeli Jedna od najljepših žena na svijetu za dlaku izbjegla odlazak u zatvor, ali nije se spasila od milijunske kazne Kontejneri za razvrstavanje otpada (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL) Uskoro istječe rok: Onima koji ne budu odvajali otpad prijeti i do 5000 kuna kazne

>> Zagreb: Polugol razbijao aute ispred Županijskog suda

Tim kaznenim djelom pogoršani su životni uvjeti ljudi i životinja te je ugrožen opstanak biljnog svijeta na području na kojem je odložen opasni otpad pa će protiv njega biti podnesena kaznena prijava, navodi policija.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o čakovečkoj tvrtki TMT-u u čijem je pogonu u Lepoglavi inspekcija zaštite okoliša u suradnji s varaždinskom Policijskom upravom prošle godine u tvorničkom krugu otkrila 37 zakopanih metalnih bačvi od 200 litara s nepoznatim sadržajem, koji je poslan na analizu te je utvrđeno da je riječ o opasnom otpadu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook