Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Direktor trgovačkog društva

Oštetio državni proračun za dva milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na temelju završene kriminalističke istrage 43-godišnjak iz Sinja osnovano je osumnjičen da je kao direktor sinjskog trgovačkog društva zlorabio ovlasti u gospodarskom poslovanju te da je državni proračun oštetio za više od dva milijuna kuna.

Kako se navodi u priopćenju Policijske uprave splitsko- dalmatinske on je od 2002. godine do 2009. godine počinio više kaznenih djela vezanih uz gospodarski kriminal i zloporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju te krivotvorenje službene isprave.

Pročitajte i ovo Konferencija za medije u američkom Kongresu nakon izglasavanja zakona o proračunu Probili rok Američki kongres ipak izglasao proračun: U zadnji tren izbjegnuta blokada države HDZ-ov plakat upućen splitskom gradonačelniku Ivici Puljku Rastu tenzije HDZ plakatom sprdao Puljka, ubrzo stigao odgovor: "Nije sramota biti nepismen, sramota je biti drzak i nepismen"

Sumnja se da je kao odgovorna osoba u tom razdoblju utvrdio manju poreznu osnovicu, manju osnovicu koncesijske naknade te da na utvrđenu koncesijsku naknadu nije obračunavao ni plaćao PDV, čime je državni proračun oštetio za više od 2.095.000 kuna.

Od 2005. do 2009. godine zlorabio je položaj i ovlasti i krivotvorio službene isprave tako što je izbjegavao postupke javnog nadmetanja i pogodovao određenim ponuđačima te je s njima sklapao ugovore o isporuci robe.

Slijedi posebno izvješće mjerodavnome Općinskom državnom odvjetništvu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene