Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Andabak i Farrow oslobođeni optužbi za krijumčarenje 660 kg kokaina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudsko vijeće Županijskoga suda u Rijeci danas je nepravomoćno oslobodilo optužbi Ivana Andabaka i britanskog državljanina Paula Dextera Farrowa za krijumčarenje 660 kilograma kokaina preko riječke luke krajem 1999. godine.

Sudsko vijeće, kojim je predsjedavala sutkinja Đurđa Jovanić, ocijenilo je da dokazi državnog odvjetništva izneseni tijekom suđenja nisu dovoljni za nedvojbenu potvrdu da su Andabak i Farrow počinili kažnjivo djelo za koje su optuženi. 

Pročitajte i ovo Snimke Dragane Miletić koje je objavio Nacionale Afera kokain trese Kosovo VIDEO Skandal u susjedstvu! Potpredsjednica općine snimljena kako se drogira: "Tjerali su me i prijetili mi" Vojska na ulicama Ekvadora nakon proglašenja izvanrednog stanja Strašni prizori VIDEO Stravične snimke koje lede krv u žilama! Mučenje zarobljenih vojnika i policajaca: "Za sve je kriv Zapad, nemamo više izbora"

Sutkinja Đurđa Jovanić u obrazloženju presude navela je da se sudsko vijeće u ovom slučaju vodilo institutom presude u korist optuženih, ako nema nedvojbenih dokaza njihove krivnje.

Državno odvjetništvo teretilo je Ivana Andabaka, umirovljenog
generala HVO-a i Britanca Dextera Farrowa za organiziranje prijevoza kokaina s neutvrđenim drugim osobama, u kontejneru iz Ekvadora brodom preko Rijeke, s krajnjim odredištem u Gambiji. Kontejner, u kojem je deklarirana roba bila konzervirana tunjevina, je krajem 1999. došao željeznicom u Rijeku iz belgijske luke Antwerpena, gdje je stigao iz Ekvadora.

Nakon što je kokain otkriven u riječkoj luci, kontejner, u kojemu je ostavljeno 4,5 kilograma kokaina, proslijeđen je do krajnjeg odredišta u Gambiji ga je dočekao Paul Dexter Farrow. On je preuzeo ostatak droge nakon čega je i uhićen, tvrdilo je državno odvjetništvo u optužnici.

Prvi postupak protiv njih dvojice na riječkome Županijskom sudu pokrenut je u siječnju 2001., na temelju optužnice Županijskog državnog odvjetništva. 

Postupak je ponovno započeo početkom ožujka
2007. nakon izručenja Farrowa u veljači Hrvatskoj iz Italije, gdje je služio zatvorsku kaznu zbog drugog slučaja trgovine drogom.

Farrow je objavu prvostupanjske presude dočekao u pritvoru, a Andabak, koji bio na današnjoj objavi presude, branio se sa slobode.

Paul Dexter Farrow je pušten iz pritvora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene