Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog silovanja i bludnih radnji

'Osječkome manijaku' šest godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudsko vijeće osječkoga Županijskoga suda proglasilo je danas 22-godišnjega Marija Sempera krivim za više kaznenih djela silovanja, pokušaja silovanja i bludnih radnji te ga nepravomoćno osudilo na jedinstvenu zatvorsku kaznu od šest godina.

Pročitajte i ovo Nastavljaju se obračuni u SDP-u (Foto: Dnevnik.hr) Nova kazna u SDP-u Ne prestaju obračuni u SDP-u: Habeku prijeti kazna zbog javnih kritika lokalnom vodstvu Slika nije dostupna IVANA RADAČIĆ Studenti ljutiti: Hrvatski studiji otkazali suradnju predsjednici UN-ove skupine o diskriminaciji žena

Marija Sempera, kojega su neki mediji prozvali ‘osječkim manijakom’, optužnica osječkoga Županijskog državnog odvjetništva teretila je da je, od rujna do prosinca prošle godine, na nekoliko mjesta u Osijeku napadao mlađe ženske osobe te nad njima, uz uporabu fizičke sile i protivno njihovoj volji, počinio bludne radnje, a dva je puta, unatoč njihovu otporu, nad njima ‘počinio spolnu radnju izjednačenu sa spolnim odnošajem’.

>> Policija zna tko je manijak, ali ga ne privodi jer 'nemaju kvalifikaciju djela'

Sudsko vijeće zaključilo je da je optuženik počinio jedno silovanje, dva pokušaja silovanja, sedam bludnih radnji i jednu bludnu radnju nad maloljetnom osobom te ga je osudilo na jedinstvenu zatvorsku kaznu od šest godina tijekom koje će se provesti i mjera psihijatrijskoga liječenja. Objašnjavajući presudu, predsjednik sudskoga vijeća, sudac Krunoslav Barkić je rekao da je Semper dok je činio kaznena djela primjenjivao silu radi ponižavanja žrtava i iskazivanja moći, a kao olakotne okolnosti sud je uzeo u obzir optuženikovu smanjenu ubrojivost te činjenicu da dosad nije bio osuđivan. Semperov branitelj, odvjetnik Vladimir Burić najavio je žalbu na prvostupanjsku presudu. (Hina)

Smatrate li da je 'osječki manijak' trebao dobiti veću kaznu?

  • Da, trebao je dobiti veću
  • Ne, trebo je dobiti manju
  • Dobio je onoliko koliko je zaslužio

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene