Policija, ilustracija (Foto: PU zagrebačka)
Policija, ilustracija (Foto: PU zagrebačka)

Dvije djevojčice ozlijeđene su u ponedjeljak u osječkom prigradskom naselju Sarvašu kada je na njih automobilom na pješačkom prijelazu naletjela 56-godišnja vozačica, koja je prethodno prošla kroz crveno svjetlo na semaforu.


Osječko-baranjska policija u utorak je izvijestila kako vozačica dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza u Osječkoj ulici, gdje joj je na semaforu u tom trenutku bilo upaljeno crveno svjetlo, a zeleno za pješake, nije zaustavila vozilo te je udarila u sedmogodišnju i osmogodišnju djevojčicu koje su prelazile cestu.

Vezani članci Policijski očevid (Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL) - 7 Tragedija kod Pule: Motociklist sletio s ceste i poginuo Policija, ilustracija (Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL) Jedna osoba poginula u teškoj prometnoj nesreći kod Križevaca

Ozlijeđene djevojčice prevezene su u osječki Klinički bolnički centar, gdje im je pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da je jedna djevojčica lakše ozlijeđena. Težina ozljeda druge djevojčice još se utvrđuje u bolnici, a u policiji pojašnjavaju da će o tome ovisiti i način sankcioniranja vozačice, odnosno hoće li se podnositi prekršajna ili kaznena prijava.

Iz policije pozivaju vozače na poštivanje prometnih propisa, a posebno da obrate pozornost na pješake kao najranjiviju skupinu u prometu. (Hina)