Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvije osobe su privedene u Istražni centar Županijskog suda u Osijeku zbog sumnje na kazneno djelo podvođenja.


Zbog sumnje u počinjenje istog kaznenog djela sucu za mladež Općinskog suda u Osijeku privedena je i jedna maloljetnica s područja Osijeka.

Vezani članci Prostitucija, ilustracija (Foto: Getty images) Skandal s elitnom prostitucijom u salonu za masažu: U zločinu uhvaćena i prva pratilja na izboru za ljepotu Privođenje, ilustracija (Foto:Pixsell,Dusko Jaramaz) Istarski pročelnik ostaje iza rešetaka: Zagrepčanku tjerao na prostituciju pa je ucjenjivao fotografijama

Kriminalističko istraživanje je pokazalo da su 37-godišnjakinja s područja Osijeka i 26-godišnjak s područja Našica od ožujka 2007. do kolovoza 2010. godine podvodili djevojke radi pružanja seksualnih usluga osobama sa šireg osječkog područja.

>> Siščanka u Splitu podvodila dvije prostitutke

Među podvođenim djevojkama su 20-godišnjakinja, 22-godišnjakinja te četiri maloljetnice.

Pružale usluge u hotelima, automobilima, otvorenim prostorima

'Oštećene su seksualne usluge, za manje novčane iznose koji su se kretali do nekoliko stotina kuna, pružale u hotelima, automobilima i na otvorenim prostorima', izvijestila je PU osječko-baranjska.

Policija napominje da se ne radi o organiziranoj grupi već o pojedinačnim počiniteljima.

Protiv više osoba, među kojima su i privedena 37-godišnja Osječanka i maloljetnica, bit će podnesene i prekršajne prijave zbog počinjenog prekršaja iz čl. 12. Zakona o prekršajima protiv javnog reda, odnosno zbog odavanja prostituciji.