Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U istražni centar osječkoga Županijskoga suda sinoć su privedeni 36-godišnjak iz Osijeka i 42-godišnjak iz Hrvara zbog osnovane sumnje u pokušaj protupravne naplate, izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava.


Pod istragom je i njihova tvrtka registrirana u Osijeku, protiv koje je također podnesena kaznena prijava, a kazneno je prijavljena i 46-godišnjakinja iz Osijeka zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo lihvarskoga ugovora.

Vezani članci Slika nije dostupna Zagrepčanin lihvario sa 40 milijuna kuna Slika nije dostupna Privedeni zbog protupravne naplate

Osumnjičenog 36-godišnjaka i 42-godišnjaka tereti se da su, kao odgovorne osobe svoje tvrtke, koja je, među ostalim, registrirana i za djelatnost naplate potraživanja, pokušali steći protupravnu imovinsku korist, za sebe i svoju tvrtku. Sumnjiči ih se da su prijetili jednom Osječaninu pokušavajući protupravno naplatiti njegov dug od 800.000 kuna pravnoj osobi, u kojoj je oštećeni Osječanin bio zaposlen.

Osumnjičeni su i da su od drugog Osječanina, također uz pomoć prijetnji, pokušali iznuditi dug od oko 30.000 kuna prema osumnjičenoj 46-godišnjakinji, a s kojom je oštećeni prigodom posudbe novca sklopio ugovor s lihvarskom kamatom.

Pretragom stanova i vozila, kojima se koriste osumnjičenici,
pronađena je bejzbol palica, plinski pištolj te tri osobna računala i dokumentacija vezana uz njihovo poslovanje, a kriminalistička obrada se nastavlja, izvijestila je PU.