Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osijek: Privedeni zbog pokušaja protupravne naplate

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U istražni centar osječkoga Županijskoga suda sinoć su privedeni 36-godišnjak iz Osijeka i 42-godišnjak iz Hrvara zbog osnovane sumnje u pokušaj protupravne naplate, izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava.

Pod istragom je i njihova tvrtka registrirana u Osijeku, protiv koje je također podnesena kaznena prijava, a kazneno je prijavljena i 46-godišnjakinja iz Osijeka zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo lihvarskoga ugovora.

Pročitajte i ovo Banka, ilustracija Firmu odveli u stečaj Potvrđena optužnica za lihvarenje protiv banke: "Javlja nam se još ljudi koji su na isti način oštećeni" Slika nije dostupna Određen im istražni zatvor DORH objavio detalje: Šibenski lihvari dva puta pokušali oteti dužnikovu 12-godišnju kći te je lakše ozlijedili

Osumnjičenog 36-godišnjaka i 42-godišnjaka tereti se da su, kao odgovorne osobe svoje tvrtke, koja je, među ostalim, registrirana i za djelatnost naplate potraživanja, pokušali steći protupravnu imovinsku korist, za sebe i svoju tvrtku. Sumnjiči ih se da su prijetili jednom Osječaninu pokušavajući protupravno naplatiti njegov dug od 800.000 kuna pravnoj osobi, u kojoj je oštećeni Osječanin bio zaposlen.

Osumnjičeni su i da su od drugog Osječanina, također uz pomoć prijetnji, pokušali iznuditi dug od oko 30.000 kuna prema osumnjičenoj 46-godišnjakinji, a s kojom je oštećeni prigodom posudbe novca sklopio ugovor s lihvarskom kamatom.

Pretragom stanova i vozila, kojima se koriste osumnjičenici,
pronađena je bejzbol palica, plinski pištolj te tri osobna računala i dokumentacija vezana uz njihovo poslovanje, a kriminalistička obrada se nastavlja, izvijestila je PU.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene