Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U istražni centar osječkoga Županijskoga suda sinoć su privedeni 36-godišnjak iz Osijeka i 42-godišnjak iz Hrvara zbog osnovane sumnje u pokušaj protupravne naplate, izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava.


Pod istragom je i njihova tvrtka registrirana u Osijeku, protiv koje je također podnesena kaznena prijava, a kazneno je prijavljena i 46-godišnjakinja iz Osijeka zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo lihvarskoga ugovora.

Vezani članci U stanu osumnjičenog pronađena je veća količina novca Dolijao dubrovački lihvar, ucjenama i prijetnjama dvojicu muškaraca olakšao za 5,3 milijuna kuna Kolumnist i novinar Ivica Grčar o blokiranima (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Stečajni zakon neće pogoditi u sridu: "Banke krše ugovore prodajom dugova nebankarskim tvrtkama"

Osumnjičenog 36-godišnjaka i 42-godišnjaka tereti se da su, kao odgovorne osobe svoje tvrtke, koja je, među ostalim, registrirana i za djelatnost naplate potraživanja, pokušali steći protupravnu imovinsku korist, za sebe i svoju tvrtku. Sumnjiči ih se da su prijetili jednom Osječaninu pokušavajući protupravno naplatiti njegov dug od 800.000 kuna pravnoj osobi, u kojoj je oštećeni Osječanin bio zaposlen.

Osumnjičeni su i da su od drugog Osječanina, također uz pomoć prijetnji, pokušali iznuditi dug od oko 30.000 kuna prema osumnjičenoj 46-godišnjakinji, a s kojom je oštećeni prigodom posudbe novca sklopio ugovor s lihvarskom kamatom.

Pretragom stanova i vozila, kojima se koriste osumnjičenici,
pronađena je bejzbol palica, plinski pištolj te tri osobna računala i dokumentacija vezana uz njihovo poslovanje, a kriminalistička obrada se nastavlja, izvijestila je PU.