Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Drska prijevara

Osijek: Pozvala staricu da dođe u HZZO pa joj ukrala ušteđevinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječka policija uhvatila je 29-godišnju prevaranticu iz Pitomače osumnjičenu da je počinila kazneno djelo prijevare te od 80-godišnjakinje i njezina 81-godišnjega muža otuđila 12.000 kuna.

Prevarantica je 29. ožujka oko 14 sati nazvala telefonom 80-godišnju Osječanku te ju je pozvala da dođe u HZZO i produži zdravstvenu iskaznicu. Budući da je žena slabo pokretna, onamo se uputio njezin 81-godišnji muž, a kad je otišao iz kuće, nepoznata žena ponovno je nazvala 80-godišnjakinju i rekla joj kako joj muž poručuje da uzme svu ušteđevinu iz kuće, ode do obližnje autobusne postaje i novac preda njezinoj asistentici, također navodnoj djelatnici HZZO-a. Također joj je rekla kako muž želi novac zamijeniti u banci.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ne nasjedajte! Opet stradala umirovljenica: Zagrepčanka povjerovala prevarantu i predala mu stotine tisuća kuna Ilustracija MILIJUNSKE ŠTETE Kako se krade u Hrvatskoj? Veliko istraživanje otkrilo tko je tipični hrvatski prevarant

Osamdesetogodišnjakinja je uzela oko 12.000 kuna ušteđevine i predala je ženi koja ju je čekala na dogovorenome mjestu.  Policija će protiv 29-godišnjakinje podnijeti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku, izvijestila je osječko-baranjska Policijska uprava.

Policija ponovno upozorava starije osobe da ne nasjedaju prevarantima koji se lažno predstavljaju te da svoj novac nikome ne daju. Inače, proteklih dana dogodilo se više prijevara i krađa novca starim osobama. U Našicama su dvije mlađe osobe došle kod 80-godišnjakinje i odnijele joj svu ušteđevinu. Predstavile su se kao djelatnice Centra za socijalnu skrb te od stare žene zatražile da im da novac radi podmirenja troškova nakon nedavne smrti muža.

U Osijeku je prevarena i 80-godišnjakinja, kojoj je također nepoznata žena došla u kuću i rekla da će joj 'skinuti uroke' ako svu ušteđevinu stavi u jastučnicu, što je starica učinila i, naravno, ostala bez ušteđevine.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene