Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odlukom izvanraspravnog kaznenog vijeća osječkoga Županijskog suda postala je pravomoćnom optužnica u tzv. slučaju Kiosci.


Više osoba i četiri trgovačka društva optužena su za kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti, krvotvorenja službene isprave, prikrivanja protuzakonito stečena novca te poticanja i pomaganja u tim kaznenim djelima, izvijestio je sud. U priopćenju za javnost navodi se kako je izvanraspravno kazneno vijeće odbilo kao neosnovane prigovore protiv optužnice, koje su uputili okrivljenici i njihovi branitelji, čime je optužnica potvrđena i postala pravomoćnom.

Vezani članci Pljačka, ilustracija (Sanjin Strukić/PIXSELL) Nećeš, razbojniče: Naoružani lopov izudarao djelatnika kioska i pobjegao. Uhvatili ga policajac i zaštitar Fotografije pljačkašice s videonadzora (Foto: PUZ) Zagrepčani pomogli u otkrivanju 33-godišnje pljačkašice: Godinama pelješila kioske i benzinske

>> Osijek: Sporni kiosci ostaju zbog skorih lokalnih izbora?

Riječ je o slučaju davanja u podzakup gradskog zemljišta koje je osječko Gradsko prometno poduzeće (GPP) dobilo u najam od grada Osijeka, a za ta su kaznena djela optuženi bivši direktor osječkoga GPP-a Darko Marković (49), direktor osječke tvrtke Media-Metro Ivica Džalto (43) i osječki poduzetnik Vladimir Čajo (47).

Ostali optuženici, među ostalim, terete se za sklapanje fiktivnih ugovora o posredovanju u zaključenju podzakupa javnih površina te za vođenje dvostrukoga knjigovodstva radi prikrivanja nezakonita podrijetla novca. (Hina)