Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedan srpski i troje hrvatskih državljana

Osijek: Optužnica protiv četvero zbog zloporabe droga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv jednog srpskog i troje hrvatskih državljana zbog pomaganja u zloporabi opojnih droga.

Osječko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) podiglo je optužnicu protiv 34-godišnjeg državljanina Republike Srbije, 55-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske i Republike Srbije zbog kaznenog djela zloporabe opojnih droga te protiv 23-godišnjega hrvatskog državljanina i 49-godišnje hrvatske državljanke zbog pomaganja u zloporabi opojnih droga, izvijestilo je danas to odvjetništvo.

U priopćenju se navodi da se prvookrivljenoga tereti da je od travnja do srpnja ove godine tri puta na području Srbije radi daljnje prodaje kupio 1,05 kilograma kokaina te da ga je za 54.200 eura prodao drugookrivljeniku kojega se tereti da je tu drogu u Osijeku prodao prikrivenom istražitelju za 54.650 eura.

Trećeokrivljenoga se tereti da je od travnja do srpnja ove godine prvookrivljenika, s namjerom da mu omogući nabavu i prodaju droge, tri puta, zajedno s drugookrivljenikom i četvrtookrivljenicom, svojim osobnim automobilom vozio u Republiku Srbiju i natrag u Osijek.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otkrivao službene tajne Policajac iz istraga otkrivao gdje dileri drže drogu pa ju s dvojicom suradnika krao i prodavao Uhićeno 10 ljudi zbog preprodaje droge Uhićenja u Puli i Zagrebu Pale dvije narkobande, uhićeno 10 ljudi, jedan je u šumi zakopao 12 kilograma kokaina

>> Zagreb: U stanu u Prečkom pronađen mrtav muškarac

Četvrtookrivljenicu se tereti da je 8. srpnja 2012. u Iloku i Osijeku, s namjerom da pomogne prvoj dvojici okrivljenika u nabavi i prodaji droge, u svojoj ručnoj torbi držala kokain, koji je predala drugookrivljeniku radi prodaje trećoj osobi - prikrivenom istražitelju.

Državno odvjetništvo predložilo je oduzimanje imovinske koristi od prve dvojice okrivljenika, a za svih četvero okrivljenika da im se produlji istražni zatvor, u kojem su od 10. srpnja, zbog opasnosti od ponavljanja djela, a za prvu dvojicu okrivljenika i zbog opasnosti od bijega. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene