Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Protiv svih 7 osumnjičenika, koje se tereti da su organizirano krivotvorili bankovne kartice i druge dokumente, doneseno je rješenje o provođenju istrage, a protiv šestorice uhićenika, koji su sinoć privedeni u istražni centar toga suda, određen je i pritvor od mjesec dana.


Temeljem istražnog zahtjeva osječkog Odsjeka USKOK-a, a nakon ispitivanja šestorice privedenih osumnjičenika, istražni je sudac donio rješenje o provođenju istrage u posebnom istražnom odjelu USKOK-a. Jedan od osumnjičenika sinoć nije priveden, jer se nalazi u zatvoru u južnom dijelu Hrvatske, izvijestio je Sud.

Vezani članci Cjepivo, ilustracija 80 ljudi privedeno pod sumnjom da su u Kini proizvodili i prodavali krivotvoreno cjepivo Ivan Pernar Podignuta optužnica protiv Ivana Pernara zbog krivotvorenja statuta Živog zida

U operativnoj akciji "Optičar", čiji su izvidi započeli u srpnju
prošle godine, uhićeno je sedam osoba, iz Sinja, Osijeka, Omiša, Vodica, Tuheljskih Toplica i Zagreba, zbog sumnje da su, kao organizirana skupina, krivotvorenjem bankovnih kartica i njihovim korištenjem u platnom prometu, ostvarili ili pokušali ostvariti protupravnu dobit od 1,4 milijuna kuna.

U akciji je surađivalo nekoliko policijskih uprava, u koordinaciji USKOK-a i Ravnateljstva policije, a protiv osumnjičenika podnesene su kaznene prijave zbog udruživanja radi prijevare i krivotvorenja isprava.