Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osijek: Krivotvoriteljima bankovnih kartica jednomjesečni pritvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv svih 7 osumnjičenika, koje se tereti da su organizirano krivotvorili bankovne kartice i druge dokumente, doneseno je rješenje o provođenju istrage, a protiv šestorice uhićenika, koji su sinoć privedeni u istražni centar toga suda, određen je i pritvor od mjesec dana.

Temeljem istražnog zahtjeva osječkog Odsjeka USKOK-a, a nakon ispitivanja šestorice privedenih osumnjičenika, istražni je sudac donio rješenje o provođenju istrage u posebnom istražnom odjelu USKOK-a. Jedan od osumnjičenika sinoć nije priveden, jer se nalazi u zatvoru u južnom dijelu Hrvatske, izvijestio je Sud.

Pročitajte i ovo Uhićenje, ilustracija Na Trešnjevci Uhićen bjegunac s Interpolove tjeralice: Policajcima dao dokumente, no nešto im je bio sumnjivo... Ilustracija ''Banksy'' u Zaragozi Policija razbila kriminalnu grupu koja je krivotvorila i prodavala radove najpoznatijeg nepoznatog umjetnika na svijetu

U operativnoj akciji "Optičar", čiji su izvidi započeli u srpnju
prošle godine, uhićeno je sedam osoba, iz Sinja, Osijeka, Omiša, Vodica, Tuheljskih Toplica i Zagreba, zbog sumnje da su, kao organizirana skupina, krivotvorenjem bankovnih kartica i njihovim korištenjem u platnom prometu, ostvarili ili pokušali ostvariti protupravnu dobit od 1,4 milijuna kuna.

U akciji je surađivalo nekoliko policijskih uprava, u koordinaciji USKOK-a i Ravnateljstva policije, a protiv osumnjičenika podnesene su kaznene prijave zbog udruživanja radi prijevare i krivotvorenja isprava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene