Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavljeno suđenje sedmorici

'Ordinacija': Pušten i posljednji ginekolog, brane se sa slobode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Općinskome sudu u Varaždinu nastavljeno je suđenje sedmorici ginekologa uhićenih u policijskoj akciji 'Ordinacija', a svi će se braniti sa slobode.

Dosad su ispitani svi svjedoci na koje bi liječnici mogli utjecati, a suđenje, koje je zatvoreno za javnost, nastavlja se 1. prosinca. Izvanraspravno sudsko vijeće se na Općinskome sudu u Varaždinu sastalo u hitnom postupku te je odlučeno da se iz pritvora pusti i posljednji liječnik Davor Fara.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć, ilustracija Crni dan u Varaždinu Beba ozlijeđena u nesreći, a u drugom sudaru ozlijeđen dječak (12) Ilustracija konzumirali amfetamin Skandal u školi: Učenici se drogirali na nastavi, u školu upala policija i privela trojicu

>> Akcija 'Ordinacija': Trojica puštena, u pritvoru jedan ginekolog

Fara je iz pritvora pušten jer ne prijeti opasnost da će ponoviti kazneno djelo budući da mu je radni odnos u varaždinskoj Općoj bolnici prekinut, rekla je glasnogovornica tog suda Tanja Novak-Premec.

Liječnike se tereti da su u posljednje tri godine prekidali neželjene uredne trudnoće ženama na njihovo traženje, za što su od pacijentica tražili i primali od 1.000 do 2.500 kuna. Novac su po optužnici zadržavali za sebe, a u uputnice su upisivali lažne dijagnoze. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene