Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uskok je podigao optužnicu protiv voditeljice Odjela za unapređenje prodaje i referenta u podružnici Zagrebačkog holdinga Vodoopskrbi i odvodnji tereteći ih da su jednom korisniku ilegalnog priključka u zamjenu za tisuću eura mita umanjili dug za usluge.


Okrivljeni djelatnici te gradske tvrtke, zaduženi za naplatu duga za vodne usluge koje su bez valjane osnove bile korištene putem protupravno izvedenih priključaka, su po sumnjama Uskoka, primili mito kako bi izradili novi zapisnik na temelju kojeg bi se izvršio umanjeni izračun naknade i omogućila obročna otplata.

Vezani članci Kanalizacija (Foto: Pixsell) Proširili im kanalizacijsku mrežu: Žele naplatiti 7000 kn za "novi" iako kuće već imaju jedan priključak Cisterna prevozi vodu u sela u okolici Samobora (Foto: Dnevnik.hr) Natočiti vodu iz slavine za njih je lutrija: Političari su obećavli da će riješiti problem, ali oni još ovise o cisternama

Nakon što su djelatnici te tvrtke korisniku protupravno izvedenog priključka utvrdili visinu naknade, referent mu je predočio da mu se može zaračunati umanjena naknada potrošnje vode, ali da za takvo njihovo postupanje voditeljici Odjela treba obećati nagradu.

Korisnik se potom obratio voditeljici koja je od njega zatražila 1000 eura kako bi se iz spisa predmeta uklonili raniji zapisnici i izradili novi, na što je korisnik pristao te je prvookrivljenici 28. rujna 2015. predao 1000 eura, koje je ona primila za sebe i suokrivljenika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook