Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Poznati odvjetnik tukao trudnu suprugu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog sumnji da je počinio nasilje u obitelji, odnosno prijave da je pretukao svoju 28-godišnju trudnu suprugu, poznatog riječkog odvjetnika Sašu Poldana (42) riječki su policajci u utorak priveli i saslušali te prepratili dežurnom sucu prekršajnog suda u Rijeci.

Supruga je Poldana prijavila nakon događaja prošlog četvrtka kada ju je, prema navodima iz prijave, tijekom svađe nekoliko puta udario i ozlijedio, piše Jutarnji list. 

Pročitajte i ovo Ilustracija, Miroslav Plišo Ne idu u pritvor Zaštitari swingerskog kluba pretukli sina poznatog odvjetnika, napadnuta i vozačica taksija. Pokušali i pucati na policajca, oglasio se otac Donald Trump u sudnici Svjedočio pred porotom Trump tuži svog bivšeg odvjetnika za više od 500 milijuna dolara: Nazvao ga rasistom i govorio povjerljive stvari

Ona je zbog zadobivenih ozljeda u petak rano poslijepodne zatražila pomoć liječnika na Hitnom medicinskom traktu sušačke bolnice u Rijeci i nakon ukazane pomoći puštena je kući. Incident je potom prijavila i riječkoj policiji. Posebnu težinu slučaju daje činjenica da je Riječanka u petom mjesecu trudnoće.

Glasnogovornica riječke policije Mirjana Kulaš na upit je odgovorila kako je S. P. (identitet i zanimanje policija nije priopćila) prekršajno obrađen zbog triju prekršaja Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji koje je na štetu svoje 28-godišnje supruge počinio u razdoblju od lipnja prošle godine do zaključno 11. siječnja ove godine kada je verbalno, a potom i fizički napao oštećenu i kada je ona zadobila lakše tjelesne ozljede. 

- U tijeku je provođenje izvida u cilju utvrđivanja elemenata kaznene odgovornosti, izjavila je na kraju glasnogovornica Kulaš.

Nakon obrade u riječkoj policiji odvjetnik Poldan danas poslijepodne prepraćen je na Prekršajni sud u Rijeci kod dežurnoga suca. Manon Juravić, glasnogovornica suda, izjavila je kako je osoba prijavljena zbog prekršaja iz članka 18. stavka 2. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji te da je održano tzv. pripremno ročište.

Inače, navedeni članak govori o ponavljanju nasilja, odnosno o tome da će se član obitelji koji počini nasilje iz članka 4. kazniti novčanom kaznom od 1000 do 10.000 kuna ili kaznom zatvora do 60 dana. 

U pravosudnim i odvjetničkim krugovima priča se tijekom jučerašnjega dana proširila munjevitom brzinom i izazvala različite reakcije, od nevjerice do zgražanja i osude takvog čina.

S odvjetnikom Poldanom novinari Jutarnjeg lista danas nisu uspjeli stupiti u kontakt, no kako doznaju, on opovrgava da je pretukao ili bilo kako ozlijedio suprugu. 

Navodi kako je doista došlo do svađe, ali da nikakvog premlaćivanja nije bilo i nije mu jasno zašto supruga odmah u četvrtak nije zatražila liječničku pomoć. On je potom otišao na službeni put u Zagreb.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene