Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojstvo u Osijeku

Odvjetnici potreseni jer im je kolega stradao obavljajući svoju službu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu ubojstva osječkog odvjetnika Luje Medvidovića Hrvatska odvjetnička komora izrazila je danas potresenost i zgražanje nad 'tragičnom činjenicom da je još jedan odvjetnik stradao obavljajući svoju odvjetničku službu'.

Komora je posebno zabrinuta što iz informacija objavljenih u dnevnim listovima proizlazi da je osumnjičenik za ubojstvo Luje Medvidovića prije tri mjeseca pobjegao s psihijatrijskog odjela Opće bolnice u Županji te da mu je prije dva tjedna Županijski sud u Vukovaru odredio jednomjesečni pritvor zbog počinjenja više kaznenih djela, a policija cijelo to vrijeme nije bila u stanju pronaći i uhititi osumnjičenog.

'Ako su iznesene informacije točne, Hrvatska odvjetnička komora od nadležnih tijela traži provođenje postupka i utvrđivanje činjenica koje su dovele do ovakvog propusta', navodi se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Jill Dando Tko je na snimci? Novi trag u ubojstvu omiljene britanske voditeljice: Sumnjaju da joj je presudio poznati srpski zločinac Petero mrtvih u Oklahomi Zajednica tuguje Petero pronađeno mrtvo u kući, među njima i dvoje djece: Ubijeni su, a policija je pronašla ključan trag

>> Za ubojstvo osječkog odvjetnika osumnjičen 45-godišnjak

'Počinjeni zločin nije samo zločin prema našem kolegi Luji Medvidoviću, prema njegovoj obitelji, već je i zločin prema odvjetništvu u cjelini. Hrvatska odvjetnička komora izražava duboku zabrinutost zbog sve češćih napada na odvjetnike u obavljanju njihove službe, od kojih su neki, na žalost, završili smrću odvjetnika. Sa žalošću i protestom moramo naglasiti da je ovo već deveti ubijeni odvjetnik u obavljanju odvjetničke službe od 1972. do danas, a od 1993. do danas teže je fizički napadnuto preko deset odvjetnika', ističu u HOK-u.

U ime svih hrvatskih odvjetnika u priopćenju su izrazili sućut obitelji pokojnog kolege, a komemoracija će se održati u prostorijama HOK-a u ponedjeljak 14. siječnja u 19 sati. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene