Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istražni sudac Županijskog suda u Splitu je zbog nekoliko kaznenih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta odredio zatvor 44- godišnjaku iz Muća kod kojega je policija u petak predvečer pronašla 13-godišnju djevojčicu za kojom su roditelji i policija tragali puna četiri dana, doznaje se u ponedjeljak u Državnom odvjetništvu.


Zatvor je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, dok je i drugi prijedlog odvjetništva, da mu se odredi zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, odbijen jer 44-godišnjak dosad nije bio osuđivan.

Vezani članci Majka nestale djevojčice ''Budi hrabra, pile mamino, vjerujem da možeš izdržati'': Roditelji nestale djevojčice uputili emotivnu poruku kćeri Trampolin, ilustracija (Foto: Nel Pavletić/Pixsell) Tragedija u Tučepima: Mladić (24) penjao se na trampolin i preminuo

Muškarac iz Muća (44) priveden je u petak nakon što je policija u njegovoj kući pronašla maloljetnicu koja je četiri dana ranije odšetala iz apartmana u kojem se zajedno s roditeljima, s kojima živi u Njemačkoj, nalazila na godišnjem odmoru. Potraga za njom trajala je četiri dana, a policija je na njezinu profilu društvene mreže pronašla dokaz po kojem je bilo vidljivo kako se djevojčica prethodno dopisivala s 44-godišnjakom.

Pronađena je u njegovoj kući, a kako je 44-godišnjak rekao policiji tijekom kriminalističkog istraživanja, djevojčicu je ukrcao u svoj automobil na Jadranskoj magistrali gdje je stopirala. Navodno mu je rekla da je progone. Kazneno je prijavljen zbog kaznenih djela upoznavanja djece s pornografijom, mamljenja djece za zadovoljavanje spolnih potreba i spolnu zlouporabu djeteta mlađeg od 15 godina jer je djevojčicu pipao po tijelu. (Hina)