Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz zgrade Općinskog suda u Vinkovcima jutros je pobjegao 28-godišnji okrivljenik iz Nuštra i pritom ozlijedio jednog od dvojice pravosudnih policajca, koji su ga doveli na suđenje iz kaznionice u Lepoglavi, potvrdio je glasnogovornik vukovarsko-srijemske Policijske uprave Krunoslav Žgela.


Po Žgelinim riječima, 28-godišnjak je u hodniku suda u jednom trenutku odgurnuo pravosudne policajce i lakše ozlijedio jednoga od njih, a zatim je pobjegao iz zgrade suda. Policija traga za bjeguncem.

Vezani članci Policija, ilustracija Obiteljski nasilnik uporno kršio samoizolaciju: Pozitivan odlazio u kafić, pa ga zatvorili u karantenu Sudar automobila Nesreća u Vinkovcima: Pijan prešao u suprotnu traku i udario u automobil u kojem su bili majka i dijete

Iz Uprave za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa priopćeno je da će okolnosti bijega istražiti službenici središnjeg ureda Uprave za zatvorski sustav. Također se kaže kako bjegunac u Kaznionici u Lepoglavi izdržava kaznu zatvora od 10 godina i 10 mjeseci zbog kaznenih djela protiv imovine, te da su ga na sud doveli pravosudni policajci te kaznionice.

U Općinskom sudu se doznaje da je on iz zgrade suda pobjegao pošto je odgođena glavna rasprava u sudskom postupku u kojem mu se sudilo za počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprava i teške krađe.

Glasnogovornik Žgela je također rekao da je okrivljenik poznat policiji po počinjenju više kaznenih dijela. (Hina)