Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz zgrade Općinskog suda u Vinkovcima jutros je pobjegao 28-godišnji okrivljenik iz Nuštra i pritom ozlijedio jednog od dvojice pravosudnih policajca, koji su ga doveli na suđenje iz kaznionice u Lepoglavi, potvrdio je glasnogovornik vukovarsko-srijemske Policijske uprave Krunoslav Žgela.


Po Žgelinim riječima, 28-godišnjak je u hodniku suda u jednom trenutku odgurnuo pravosudne policajce i lakše ozlijedio jednoga od njih, a zatim je pobjegao iz zgrade suda. Policija traga za bjeguncem.

Vezani članci Libanon: Pobjegli iz zatvora pa poginuli u sudaru - 3 Iz zatvora im pobjeglo 69 zatvorenika, uhićeno njih 15, jednoga u zatvor dovela majka - Petorica nakon bijega poginula u sudaru Zdravko Mamić u Međugorju (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Ako ne vjerujete Mamiću, vjerujte svojim očima: Objavljene fotografije kako se šeće Međugorjem

Iz Uprave za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa priopćeno je da će okolnosti bijega istražiti službenici središnjeg ureda Uprave za zatvorski sustav. Također se kaže kako bjegunac u Kaznionici u Lepoglavi izdržava kaznu zatvora od 10 godina i 10 mjeseci zbog kaznenih djela protiv imovine, te da su ga na sud doveli pravosudni policajci te kaznionice.

U Općinskom sudu se doznaje da je on iz zgrade suda pobjegao pošto je odgođena glavna rasprava u sudskom postupku u kojem mu se sudilo za počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprava i teške krađe.

Glasnogovornik Žgela je također rekao da je okrivljenik poznat policiji po počinjenju više kaznenih dijela. (Hina)