Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DORH najavilo žalbu

BRANI SE SA SLOBODE 21-godišnjakinja optužena za ubojstvo silovatelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
21-godišnjakinja koja je u subotu na zagrebačkoj Novoj Vesi nožem usmrtila muškarca koji ju je navodno pokušao silovati, od optužbi za ubojstvo branit će se sa slobode jer je sudac istrage odbio zahtjev tužiteljstva da joj se odredi jednomjesečni istražni zatvor.

Umjesto zatvora, sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio joj je mjeru zabrane približavanja i kontaktiranja sa svjedocima, a Državno odvjetništvo je na tu odluku najavilo žalbu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ubijen je Krvavi napad u Francuskoj: Muškarac nožem napao ljude, ubio jednu osobu Bruna Papić u Sinju - 4 Sinjani nezadovoljni Ivan Bulj vraća se u Sinj? Građani ogorčeni: "To ne bi bilo pametno"

Tužiteljstvo je na svojoj internetskoj stranici u ponedjeljak objavilo da je protiv 21-godišnjakinje pokrenulo istragu zbog ubojstva muškarca s inicijalima D. K. koje je navodno počinila preklopnim nožem u subotu oko 11 sati.

Žrtvu koju mediji opisuju kao višestruko osuđivanog silovatelja, policiji poznatog i po krađama i provalama, ubola je u lijevu stranu prsa nakon što su zajedno došli do njegova stana u središtu Zagreba.

Tužiteljstvo tvrdi da je D. K. djevojci prišao u stanu kada je sjela na kauč u dnevnom boravku i 'od nje zatražio određenu seksualnu radnju što je ona odbila učiniti'.

'Kako bi je prisilio da obavi tu radnju D. K. ju je otvorenim dlanom snažno udario u predjelu lica, nakon čega je ona iz torbice koju je imala uz sebe izvadila preklopni nož i počinila navedeno djelo', izvijestilo je Državno odvjetništvo.

Neslužbeno se doznaje da je djevojka u vrijeme zločina bila zaključana u stanu. Nakon što se predala policiji u subotu je ispitana i pritvorena u policijskoj jedinici za zadržavanje, a u nedjelju su je ispitali i tužitelji zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva koji su potom od suca istrage zatražili da joj odredi istražni zatvor. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene