U Šibeniku je u četvrtak oko 13 sati planuo bivši vojni hangar u kojem su se održavali festival Terraneo te koncerti i glazbena događanja udruga PARK i Echo, a objekt je u potpunosti izgorio prije dolaska vatrogasaca, potvrdili su iz Javne vatrogasne postaje u Šibeniku.

Galerija


Šibenski vatrogasci dojavu o požaru dobili su oko 13 sati, no bivši vojni hangar u kojem se organiziraju kulturna i glazbena događanja izgorio je prije njihovog dolaska.

Vezani članci Sanacija požarišta u Grubišnom Polju (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Građani Grubišnog Polja zabrinuti nakon velikog požara: ''Jako je loše, jučer je bilo katastrofa, a i jutros je jako smrdjelo" Požar u Grubišnom Polju (Foto: Elvis Lebinac) Nakon velikog požara: Nesnosni smrad proširio se Grubišnim Poljem i okolicom, stanovnici se boje zagađenja

 

Zapovjednik JVP-a Šibenik Volimir Milošević kazao je za Hinu da se radilo o objektu površine 250 metara kvadratnih koji je građen od drvene građe.

"Hangar je u potpunosti izgorio do dolaska vatrogasaca koji su jedino mogli spriječiti da se požar ne proširi na susjedne objekte", izjavio je Milošević. Dodao je kako su vatrogasci još uvijek na terenu jer ima dosta drvene građe koja gori i vatrogasci je gase, te da će nakon gašenja pretražiti opožareni prostor.

U hangaru se održavali koncerti

Bivši vojni hangar nalazi se u vlasništvu Ministarstva državne imovine, a u njemu su povremeno održavale kulturne i glazbene manifestacije. Na području bivše vojarne Bribirskih knezova u Šibeniku se održavao festival Terraneo, a od 2014. godine koncerti u sklopu festivala Kulturaljka koju organizira Udruga PARK.

Posljednji događaj bio je na Badnjak, kada je udruga Echo u sklopu Projecta Vojarna organizirala nastup nekoliko DJ-eva.

Predsjednik PARK-a Igor Bergam kazao je da su njegova i udruga Echo imale privremenu dozvolu za korištenje hangara za vrijeme održavanja manifestacija te da u požaru nije oštećena nikakva vrijedna oprema u njihovu vlasništvu.

Bergam je izrazio žaljenje zbog gubitka prostora za organizaciju koncerata te je rekao da mu se ne čini da je požar podmetnut. (Hina)