Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgorio popularni Hangar

Objekt bivše vojarne nestao u plamenu, organizatori koncerata u šoku: ''Ne čini nam se da je podmetnut''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Šibeniku je u četvrtak oko 13 sati planuo bivši vojni hangar u kojem su se održavali festival Terraneo te koncerti i glazbena događanja udruga PARK i Echo, a objekt je u potpunosti izgorio prije dolaska vatrogasaca, potvrdili su iz Javne vatrogasne postaje u Šibeniku.

Šibenski vatrogasci dojavu o požaru dobili su oko 13 sati, no bivši vojni hangar u kojem se organiziraju kulturna i glazbena događanja izgorio je prije njihovog dolaska.

Pročitajte i ovo Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću... Požar u Donjem Miholjcu Otkriven uzrok požara VIDEO/FOTO Vatra progutala obiteljsku kuću, svjedokinja o trenucima užasa: "Vidim šiklja vatra kroz prozore, budila sam ih..."

 

Zapovjednik JVP-a Šibenik Volimir Milošević kazao je za Hinu da se radilo o objektu površine 250 metara kvadratnih koji je građen od drvene građe.

"Hangar je u potpunosti izgorio do dolaska vatrogasaca koji su jedino mogli spriječiti da se požar ne proširi na susjedne objekte", izjavio je Milošević. Dodao je kako su vatrogasci još uvijek na terenu jer ima dosta drvene građe koja gori i vatrogasci je gase, te da će nakon gašenja pretražiti opožareni prostor.

U hangaru se održavali koncerti

Bivši vojni hangar nalazi se u vlasništvu Ministarstva državne imovine, a u njemu su povremeno održavale kulturne i glazbene manifestacije. Na području bivše vojarne Bribirskih knezova u Šibeniku se održavao festival Terraneo, a od 2014. godine koncerti u sklopu festivala Kulturaljka koju organizira Udruga PARK.

Posljednji događaj bio je na Badnjak, kada je udruga Echo u sklopu Projecta Vojarna organizirala nastup nekoliko DJ-eva.

Predsjednik PARK-a Igor Bergam kazao je da su njegova i udruga Echo imale privremenu dozvolu za korištenje hangara za vrijeme održavanja manifestacija te da u požaru nije oštećena nikakva vrijedna oprema u njihovu vlasništvu.

Bergam je izrazio žaljenje zbog gubitka prostora za organizaciju koncerata te je rekao da mu se ne čini da je požar podmetnut. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene