Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti mu višegodišnji zatvor

Filmska jurnjava u Vukovaru: Nadrogiran i bez vozačke obijesnom vožnjom ludovao po gradu i ozlijedio policajce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru ispitan je 33-godišnjak. Terete ga za obijesnu vožnju. DORH je predložio određivanje istražnog zatvora protiv njega, sudac istrage taj je prijedlog odbio.

33-godišnjak je u subotu oko 13 sati u Vukovaru vozio automobil marke VW Golf pod utjecajem kokaina i bez vozačke dozvole jer mu je bila ranije oduzeta.

Prvo se nakon počinjenog prometnog prekršaja nije zaustavio na signale policajaca iz službenog vozila. Stisnuo je gas i počeo bježati policiji. U nepreglednom zavoju prelazio je na prometnu traku za promet vozila iz suprotnog smjera i pretjecao je kolonu vozila.

Dolaskom do raskrižja nije se zaustavio na znak crvenog svjetla na semaforu, nego je prošao kroz raskrižje brzinom većom od 100 km/h. Nepropisno je obilazio zaustavljena vozila i prolazio kroz raskrižja oduzimajući prednost prolaska te je, dolaskom do kolnog ulaza u svoju kuću, naglo povukao ručnu kočnicu i skrenuo u ulaz.

Automobil mu se okrenuo za 180 stupnjeva, a on je krenuo naprijed i udario u prednji dio službenog policijskog automobila koje je bilo iza njega.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nesreća kod čazme 25-godišnjak slučajno usmrtio kolegu (37) pregazivši ga radnim strojem

Izašao je iz vozila i počeo bježati, no policajci su ga ubrzo uhvatili. U ovom događaju su ozlijeđeni policajci, a na njihovu je vozilu nastala materijalna šteta.

Zatražen istražni zatvor protiv 33-godišnjaka

Nakon provedene dokazne radnje prvog ispitivanja sucu istrage Županijskog suda u Vukovaru podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv 33-godišnjaka zbog postojanja opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Sudac istrage odbio je taj prijedlog i 33-godišnjaku odredio mjere opreza obveze redovitog javljanja u Policijsku postaju Vukovar i privremenog oduzimanja vozačke dozvole kategorije B. Državno odvjetništvo podnijelo je žalbu protiv navedenog rješenja suca istrage.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bijes zbog mjera? Snažna eksplozija kod centra za testiranje na koronavirus, sumnja se da je namjerno izazvana

Kazneni zakon za kazneno djelo obijesne vožnje u cestovnom prometu predviđa kaznu zatvora u trajanju do tri godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene