Prometna policija, ilustracija
Prometna policija, ilustracija Foto: Marijan Susenj/Pixsell

U Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru ispitan je 33-godišnjak. Terete ga za obijesnu vožnju. DORH je predložio određivanje istražnog zatvora protiv njega, sudac istrage taj je prijedlog odbio.


33-godišnjak je u subotu oko 13 sati u Vukovaru vozio automobil marke VW Golf pod utjecajem kokaina i bez vozačke dozvole jer mu je bila ranije oduzeta.

Prvo se nakon počinjenog prometnog prekršaja nije zaustavio na signale policajaca iz službenog vozila. Stisnuo je gas i počeo bježati policiji. U nepreglednom zavoju prelazio je na prometnu traku za promet vozila iz suprotnog smjera i pretjecao je kolonu vozila.

Dolaskom do raskrižja nije se zaustavio na znak crvenog svjetla na semaforu, nego je prošao kroz raskrižje brzinom većom od 100 km/h. Nepropisno je obilazio zaustavljena vozila i prolazio kroz raskrižja oduzimajući prednost prolaska te je, dolaskom do kolnog ulaza u svoju kuću, naglo povukao ručnu kočnicu i skrenuo u ulaz.

Automobil mu se okrenuo za 180 stupnjeva, a on je krenuo naprijed i udario u prednji dio službenog policijskog automobila koje je bilo iza njega.

Vozila Hitne pomoći, ilustracija 25-godišnjak slučajno usmrtio kolegu (37) pregazivši ga radnim strojem

Izašao je iz vozila i počeo bježati, no policajci su ga ubrzo uhvatili. U ovom događaju su ozlijeđeni policajci, a na njihovu je vozilu nastala materijalna šteta.

Zatražen istražni zatvor protiv 33-godišnjaka

Nakon provedene dokazne radnje prvog ispitivanja sucu istrage Županijskog suda u Vukovaru podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv 33-godišnjaka zbog postojanja opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Sudac istrage odbio je taj prijedlog i 33-godišnjaku odredio mjere opreza obveze redovitog javljanja u Policijsku postaju Vukovar i privremenog oduzimanja vozačke dozvole kategorije B. Državno odvjetništvo podnijelo je žalbu protiv navedenog rješenja suca istrage.

Policija, ilustracija Snažna eksplozija kod centra za testiranje na koronavirus, sumnja se da je namjerno izazvana

Kazneni zakon za kazneno djelo obijesne vožnje u cestovnom prometu predviđa kaznu zatvora u trajanju do tri godine.