Obdukcija tijela 22-godišnjaka nađenog 10. veljače na nepristupačnom šumskom predjelu kod Lokava pokazala je da se smrznuo, a na tijelu nisu pronađene ozljede, doznaje se u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Rijeci.

Galerija


Obdukcija je obavljena u ponedjeljak, 12. veljače, a u zagrebački Centar za forenzička ispitivanja dodatno su poslani uzorci kako bi se utvrdilo što je mladić konzumirao prije nesretnog događaja.

Vezani članci Policija, ilustracija Pokušaj ubojstva u Medulinu: Metalnom šipkom napao 62-godišnju ženu i teško ju ozlijedio Branko Burić Policija i dalje traga za uspješnim poduzetnikom iz Otočca, nitko ne zna zašto je nestao

Drama je počela u četvrtak, 8. veljače u 23:30 kod naplatne postaje u Lučicama pokraj Delnica, kada su mladića koji je vozio Renault pokušali zaustaviti delnički policajci, ali on se nije zaustavio, nego je pobjegao.

Zaustavio se na odmorištu uz cestu, vidikovcu iznad Lokvarskog jezera, gdje je izašao iz automobila i pobjegao u šumu, a trojica putnika ostala su na tom mjestu i dočekala policiju.

Doznaje se da je mladić vozio bez vozačke dozvole, što bi mogao biti povod bijega.

Sljedećeg je dana mladićeva obitelj prijavila njegov nestanak, pa su u potragu krenuli policija i Hrvatska gorska služba spašavanja, ali do večeri ga nisu našli, a u subotu 10. veljače u potragu su se uključili pripadnici Specijalne policije iz Rijeke, koji su pronašli tijelo.

Na mjestu pronalaska obavljen je očevid, a izvlačenje tijela trajalo je više sati zbog zahtjevnosti terena. (Hina)