Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Novi istražni sudac u postupku protiv čelnika GKB-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražni sudac Županijskog suda u Puli Svetislav Vujić zamijenit će suca Ivicu Stanića u vođenju istražnog postupka koji se vodi protiv čelnika Gospodarsko-kreditne banke i jednog pulskog kamatara.

Vujić će voditi istražni postupak protiv osnivača i dioničara Gospodarsko-kreditne banke Izidora Sučića (59), njegova sina Ivana (29) i kamatara Roberta Buića (38) iz Pule.

Pročitajte i ovo Poljski sudac pobjegao u Bjelorusiju Prozvali ga izdajnikom Sudac im pobjegao u Bjelorusiju i zatražio azil: "Vlasti zemlju vode u rat!" Ilustracija Veliki misterij Priča koja ledi krv u žilama: U podrumu pronašli kostur tinejdžerice zamotan u tepih, 20 godina kasnije otkriveni strašni detalji

Kako je novinarima rekao glasnogovornik Županijskog suda Damir Krpan, predsjednik suda Aldo Radolović iskoristio je svoje ovlasti te je taj istražni predmet preraspodijelio drugom sucu zbog opravdanih razloga, "u cilju zakonskog i učinkovitog vođenja istražnog postupka bez neosnovanog odgađanja."

Osumnjičeni za zlouporabu položaja i ovlasti i poticanje takvih djela prvi su put uhićeni 19. veljače, a sudac Ivica Stanić dva puta ih je nakon uhićenja pustio na slobodu da bi sva trojica po treći put završila u pulskom zatvoru.

Stanić je bio prihvatio zahtjev Županijskog državnog odvjetništva o pokretanju istrage protiv osumnjičenih, ali je smatrao da se oni mogu braniti sa slobode jer, po njegovoj ocijeni, "nije bilo razloga za njihovim zadržavanjem u pritvoru budući su svi svjedoci saslušani".


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene