Dok je trajao očevid, dionica je bila zatvorena za promet pa je od petlje Ivoli do petlje Cerovlje bila velika kolona vozila.

Galerija


Jutros nešto prije 8 sati na dionici Cerovlje-Lupoglav na Istarskom ipsilonu vozač Audija Q2 beogradskih registarskih oznaka, državljanin Srbije V. K., poginuo je u prometnoj nesreći.

Vezani članci Nesreća na Ipsilonu Podlegao teškim ozljedama: Preminula je i druga žrtva teške prometne nesreće na Istarskom ipsilonu Policijski očevid, nesreća u Istri - 12 Stravična prometna nesreća na Istarskom ipsilonu: U silovitom frontalnom sudaru poginula jedna osoba, a dvije su teško ozlijeđene

U nesreći su sudjelovala još 2 vozila, osobni automobil Peugeot BiH registarskih oznaka i manje teretno vozilo TAM varaždinskih tablica, a lakše su ozlijeđene dvije osobe. Još nije poznato što je uzrok nesreće, javlja Glas Istre.

Zbog očevida je dionica od petlje Ivoli do petlje Cerovlje bila za sav promet zatvorena do 12:50 sati, kada je promet normaliziran. Iako na dionici gdje se dogodila nesreća ima dosta zavoja, sudar se dogodio na ravnom dijelu ceste.

Četrdesetčetverogodišnjak je upravljao Audijem Q2 beogradskih registarskih oznaka u smjeru Pule kada je iz još neutvrđenih razloga prešao u suprotnu prometnu traku i udario u kamion TAM, varaždinskih oznaka, koji se kretao prema tunelu Učka. Nakon toga Audi se zabio frontalno i u Peugeot 301 bosanskohercegovačkih oznaka koji se kretao iza kamiona, da bi se potom prevrnuo na bok.

Od siline udara vozač Audija je preminuo na mjestu nesreće, a u vozilu je bio sam.

"Što da vam kažem, to je bila sekunda. Audi se kretao iz smjera Rijeke prema Puli i u jednom trenutku je prešao na moju stranu. Pokušao sam se maknuti u stranu koliko sam mogao, ali sudar je bio neizbježan. Bio sam bespomoćan. Udario je u moju lijevu stranu i nažalost završilo je kako je završilo.

Hitna pomoć je došla u samo nekoliko minuta i sad sam u bolnici u Rijeci. Imam ozljede glave. Za sad je sve dobro i svaka čast liječnicima i bolničkom osoblju, imam samo riječi pohvale", rekao je za Glas Istre još vidno potresen Vid Cafuk, vozač kamiona TAM u koji je udario Audi, i to takvom silinom da mu se tovarni dio odvojio od šasije.